A Weather Channel gumiabroncs tippjei

Lássuk tehát a tippeket:


  • Ellenőrizd abroncsaidat, nincs-e szemmel látható sérülés vagy kopásnyom a gumik felületén!
  • Bizonyosodj meg róla, hogy gumiabroncsaid megfelelő töltőnyomással üzemelnek! A nyomásmérést sose felmelegedett gumikkal végezd. Várj pár órát amíg lehűlnek!
  • Sose terheld túl a kocsit! Az abroncsok úgy lettek gyártva, hogy a megadott, gyári terhelési értékig üzemelnek optimálisan. Erről a gumiabroncs terhelési indexe tanúskodik, amely a gumik falán, illetve a szervizkönyvben is megtalálható.
  • Mindig bizonyosodj meg – különösen hosszú utazások előtt-, hogy megfelelő profilmélységgel rendelkeznek-e a gumik. Ne a törvényi előírás legyen a mérvadó, hiszen az 1,6 mm-es mintaárok már nem nyújt megfelelő stabilitást!
  • Ha úgy tűnik valamelyik abroncs, vagy az abroncs valamelyik része (vállak vagy épp középső rész) gyorsabban és rendellenes kopik, mindenképp fordulj szakszervizhez, hiszen valószínűleg nincs jól beállítva, kiegyensúlyozva a kerék és/vagy a töltőnyomás!
  • Nagy hőségben ne vezess tartósan magas sebességgel, mert a gumik túlhevülnek!
,A népszerű, időjárással, hurrikánokkal és egyéb természeti jelenségek előrejelzésével foglalkozó, The Weather Channel is gondolt az autósokra és megosztotta, saját gumiabroncs tippjeit. A gumiknak ugyanis több közük van az időjáráshoz, mint azt gondolnánk.

A gumik karbantartása létfontosságú dolog, különösen nagy hőségben (és persze télen, a téli gumi szezonban.) De a nyári autós kirándulások (gyakran erősen megpakolt, ergo leterhelt autókkal), vagy a szabadás alatti száguldás bizony körültekintést igényel gumiabroncs fronton. (Csak, hogy stílszerű legyek a Wheather Channel témájához.)


pályázati logó