Alacsonyan repülő Dunlop abroncsok

Az abroncsot elégedetten dícsérte az FMX4Ever projekt és marketing menedzsere, Martin Koren is. „Hatékonyságunk alapvető kelléke a Dunlop abroncsa.” Mondta.

A Dunlop egyébként aktív résztvevője a World Supercross sorozatának is. A motorosok körében közkedvelt márkáról beszélünk, erős motorabroncs felhozatallal. Valószínűleg nem szorítja majd vissza a Geomax MX71 sem a freestyle-osok őrült teljesítményét.
,A Dunlop lesz a szállítója a Red Bull által is szponzorált FMX4Ever freestyle motocross csapatnak. A speciális fejlesztésű motorabroncsoknak durva ugratásokat és egyéb finomságokat kell kibírni.

Az FMX, vagy Freestyle motocross lényege alapvetően az ugratások és a levegőben végrehajtott manőverek. A bemutatott trükkök alapján kapnak pontokat a versenyzők.

A Dunlop, az igazán nehéz terepre fejlesztett Geomax MX71-es mintázattal látja el a motocross csapatot. A motor elejére 90/100-21, a hátsó kerékre pedig 110/90-19 méretű abroncsok kerülnek. A gumik kifejezetten jól reagálnak a hirtelen, rövid szakaszon történő kigyorsításokra, amik ugye az ugratásoknál elengedhetetlenek.