Az impozáns BMW 4 Coupe, Hankook abroncsokat kap a gyárban

Ahogy a Hankook leírja termékét, a Ventus S1 evo2 egy olyan ultra magas teljesítményű gumiabroncs, amely a megfelelő egyensúlyt biztosítja nedves és száraz útszakaszon, támogatja a biztonságos kanyarvételt és magas komfortérzetet ad vezetés közben.

Az abroncsot egyébként a DTM-ben szerzett tapasztalatából merítve gyártotta le a Hankook.  A versenysorozat gumiszállítója a Hankook, szoros együttműködésben az Audi és a Mercedes DTM csapataival.

A DTM-ben (mint minden motorsport sorozatban) különös jelentőséggel bír az abroncsok kopásállósága. Erre természetesen a Hankook is külön készült. A térhálós felépítés, amely a strapabíróságot garantálja, a Ventus S1 evo2-be is bekerült.


,A magyarországi üzemben készülő, Hankook Ventus S1 evo² lett a BMW gyár új, lenyűgöző külsővel rendelkező 4-es Coupé-ja alá. Ezzel a Hankook újabb magas presztízsű OE szerződést zsebelt be.

Ez a model a hatodik BMW (illetve BMW csoport, hiszen a MINI is ide tartozik), ami a Hankook-ot szereli fel. A 4-es Coupe 225/50 R17 W abroncsokon fut.

A Hankook igazgatósági tagja, Ho-Youl Pae fontos mérföldkőnek nyilvánította a BMW döntését. Mivel nem először esik rájuk a döntés, egyfajta elégedettséget is a cég vezetőségének. Egy BMW kaliberű presztízsmárka nyilván ad a gumiabroncsok minőségére is.

pályázati logó