Continental gumi biztosította a maratoni futóbajnok tapadását!

A nyári olimpiai arany mellé, a Continental „behúzta” a maratoni futás 2011-es világrekordját is, mégpedig Patrick Makau előadásában, aki 2 óra 03 perc 38 másodperc alatt teljesítette a 42 kilométeres távot!

A történet több lenyűgöző elemet tartalmaz. Nem csupán azt, hogy egy a téli és nyári gumikról elhíresült cég jelenik meg kvázi sportszergyártó szerepben, hanem maga Wilson Kipsang, aki 21 éves korában vált profi futóvá. Edzőre azonban sosem volt szüksége, barátaival – akik egyben versenytársai is – edzett Itanban.

Nyári olimpiai győzelmével pedig nem csak magának és hazájának szerzett dicsőséget, hanem kicsit a Continental gumigyárnak is. Nem mindegyik gumiabroncs cég mondhatja el magáról, hogy sportszergyártásban is megállja a helyét. Másrészt pedig az átlagon felüli tapadást egy hatásvadász történettel demonstrálhatja a nyári gumikért felelős marketing részleg.

Erre mondják talán, hogy igazi sikertörténet.
,Nem tévedés a cím, bár meglepő lehet, talán kétszer is nekifutottak az értelmezésnek (stílusosan fogalmazva). A 2012-es nyári olimpia londoni győztesének, a kenyai Wilson Kipsang-nak a futócipőét az Adidas és a Continental gumiabroncs gyártó készítette.

Utóbbi természetesen a gumitalp mintázatáért és a gumikeverékért volt felelős. A csúcscipő, a Continental nyári gumi tapadását és megbízhatóságát örökölte, így talán ez is hozzájárult a 30 éves maratonista végső sikeréhez.