Egy megbízható Hankook nyárigumi

A Hankook Ventus S1 Evo nyári gumi


Az ADAC-hoz hasonlóan, az EVO Magazin tesztjén, a gumiabroncsok különböző minőségű és felületű útburkolaton tesznek tanúbizonyságot rátermettségükről. A Hankook nyári abroncsa, a legutóbbi teszten, az előkelő második legjobb elismerő díját seperte be. Különösen jól tejesített a száraz úton produkált tapadás, vezethetőség és manőverezés terén. De nem vallott szégyent az aquaplaning teszteken sem, ami pedig elég nagy veszély, főleg a nyárigumik számára. Ugye a szigetországban erre mindig ügyelnek a nyárigumi teszteken, hiszen az ottani időjárás mellett ez elengedhetetlen követelmény a gumikkal szemben.

A magas hőmérsékleten való száguldás pedig egyenesen specialitása a Hankook abroncsának. Szó szerint egy hamisíthatatlan nyárigumiról beszélhetünk a Ventus S1 Evo kapcsán. A mintázat aszimmetriája és a gumikeverék struktúrája, a hirtelen sávváltásokat és a jávorszarvas tesztet is – maximális biztonsággal – lehetővé teszi. A Hankook ezen mintázatú nyárigumija minden fontos méretkategóriában elérhetők lesznek itthon is.

,Sokat beszéltem már az ADAC nyárigumi tesztekről. Sőt a 2013-as és a 2012-es nyári abroncs mustráról részletesen beszámoltam, kategóriák szerint.

(Ha véletlenül lemaradtak róla, itt találják a bejegyzéseket: www.nyarigumiszerviz.hu/tema/nyari-gumi-teszt)

Működik azonban más szervezet is Európában, aki szakmailag kifogástalan nyárigumi teszteredményekkel szolgál évről-évre. Az egyik ilyen az Egyesült Királyságban működő EVO Magazin szakembergárdája által végzett, éves gumiabroncs teszt. Mostani bejegyzésemben egy általuk ajánlott, a tesztelés során kiválónak kikiáltott nyárigumit mutatok be, ami a Hankook gyár mérnökeinek munkáját dicséri.