Foglalkozzunk a lakókocsi abroncsaival is!

Ha az alacsony nyomást nem korrigáljuk a gumiabroncsok, illetve a lakókocsi használata előtt, nem csak a jármű kezelhetősége csorbul, de növeljük a defekt valószínűségét is. Utóbbi pedig rémálommá teheti a szépnek indult hétvégi kirándulást.

A nyomás mellett a gumik falát is ellenőrizzük le, hiszen ha szabadtéren tartjuk lakókocsinkat, fokozottan ki van téve az erős napsütésnek, ami szép lassan tönkre is teheti az abroncsokat. Ennek egyértelmű jele a repedezett gumifelület.

Harmadik terület a profilmélység, amit vagy egy erre tervezett mérőeszközzel vagy akár egy pénzérmével is ellenőrizhetünk.

Láthatjuk, hogy ezen ellenőrzések pár perccel teszik csak hosszabbá a készülődést, viszont annál jóval hosszabb vesztegeléstől kímélhetnek meg minket. Ha nem egyértelmű valami vagy valamilyen belső sérülésre gyanakodtok, (például gyanús pukli a gumifelületen, vagy hirtelen szökő nyomás, stb.) mindenképpen látogassatok el egy gumiabroncs szervizbe.
,A tavasz népszerű kiránduló idő a lakókocsisok számára, Európa szerte. Bár magyarországi adatom nincs, az Egyesült Királyságban mintegy 650 ezer lakókocsi tulajdonos van. Szerintem ez durva adat.

Kevesen tudják – legalábbis kevesen alkalmazzák – a lakókocsik gumiabroncsaira vonatkozó íratlan szabályokat. A Tyresafe vezére, Stuart Jackson is kiemeli a lakókocsik gumiabroncsainak, hosszabb utazás előtti ellenőrzését. Általában télen, hosszabb időre „pihentetjük” a lakókocsikat, így azok abroncsaiban valószínűleg csökken a nyomás.