Furgonokra és kisteherautókra hoz ki új gumit a Continental

A ContiVanContact 100-as egyelőre 14 méretvariánsban kapható.

Másik fejlesztésük – szintén a fuvaros célcsoportnak – a ContiVanContact™ 200. Az abroncs mintázata stabilizátorokkal és merevítőkkel lett felkészítve, elsősorban a jobb, nyugat-európai utakra, amik ugye jobb minőségűek, így van értelme a 210 km/h-t lehetővé tevő sebességindexnek, még furgonok esetében is. Itt a variánsok száma kevesebb, összesen tíz verzió készült a gumiabroncsból.

Egyelőre a független teszteredményekre és a felhasználói értékelésekre várni kell, de ha releváns adatokhoz jutunk, természetesen megosztjuk az olvasókkal ,A kisteherautók számára más tényezők fontosak egy nyárigumival kapcsolatban, mint például egy sportkocsi esetében. Egy kiragadott példa csupán, utóbbinál a sebességindex, míg előbbinél a terhelési index lesz fontosabb.

Ezen a téren, a ContiVanContact™ 100 egy jól felkészített gumiabroncs, a maga 115-ös indexével, ami több mint ezerkétszáz kilogrammos terhelést tesz lehetővé gumiabroncsonként. Ha rosszmájú (vagy csak fájóan őszinte?) akarok lenni, azt is mondhatnám, hogy a magyar kisteher tulajdonosokra lett fejlesztve ezen Continental gumi, hiszen úgy építették fel mintázatát, hogy könnyedén kilökje a beékelődött kavicsokat, ami a hazai kátyús utak velejárója.
Emellett a burkolat nélküli utakra specializált verziókkal is készül a Continental gumigyár.