news/big_image/2023/05/goodyear-125-news.png

Goodyear: 125 éves innováció és minőség

Az autóipar világában az egyik legelismertebb név a Goodyear. Az idén 125 éves évfordulóját ünneplő vállalat hosszú történelme során számos úttörő innovációt vezetett be. Az autóipar és az utak fejlődése szorosan összefonódik a Goodyearrel, amely mindig a legjobb minőségű termékekre és a folyamatos fejlődésre törekedett. 

A Goodyear Tire & Rubber Company-t 1898-ban Frank Seiberling alapította. A vállalat jelenleg személygépjárművekhez, repülőgépekhez, teherautókhoz, katonai és rendőrségi járművekhez, motorkerékpárokhoz, lakóautókhoz, versenyautókhoz és nehéz terepjáró gépekhez, illetve kerékpárokhoz gyárt gumiabroncsokat.   

A vállalat nevét az amerikai Charles Goodyear (1800-1860) után kapta, aki a vulkanizált gumi feltalálója volt. Az alapító Frank A. Seiberling már a kezdetektől az innováció és a minőség megszállottja volt. A vállalat mindig a legfejlettebb technológiákat alkalmazta a gumiabroncsok gyártásában, hogy megfeleljen az autóipar állandóan változó követelményeinek. Az évtizedek során a Goodyear számos fontos áttörést ért el a gumiabroncsok terén, amelyek hatással voltak az autózás és a biztonság fejlődésére.  

Az 1900-as évek elejétől légballonokat és léghajókat gyártott, az első Goodyear hirdetési hőlégballon 1925-ben repült. Ma ez az egyik legismertebb reklámszimbólum Amerikában. A vállalat az egyetlen abroncsszállító a NASCAR sorozatban, és a Formula-1 történetének legsikeresebb abroncsszállítója, több rajthellyel, győzelemmel és konstruktőri bajnoksággal, mint bármelyik másik abroncsszállító. 

A Goodyear egyik jelentős mérföldköve az első tubeless (belsőgumis) abroncs bevezetése volt. Ez a forradalmi technológia nemcsak a járművek teljesítményét és kényelmét növelte, hanem jelentősen csökkentette a defekt kockázatát is. A vállalat folytatta az innováció útjának járását, és az évek során több újítást vezetett be, mint például a radial abroncsok, amelyek magasabb tapadást, jobb kezelhetőséget és hosszabb élettartamot biztosítanak. 

A vállalat széles termékkínálattal rendelkezik, amely magában foglalja a különböző időjárási körülményekhez és útfelületekhez igazodó abroncsokat. A Goodyear abroncsai a biztonságot, a kiváló tapadást és a hosszú élettartamot célozzák meg, miközben minimalizálják a gördülési ellenállást és javítják a jármű üzemanyag-hatékonyságát. 

Ma a Goodyear a világ egyik vezető abroncsgyártó vállalata, amely globálisan elismert márka és szolgáltatásokat nyújt a közúti közlekedés, a repülés, a mezőgazdaság és az ipar területén. A vállalat elkötelezett a fenntarthatóság és az innováció iránt, és továbbra is piacvezető pozícióra törekszik az abroncspiacon. 

Ha Goodyear gumiabroncsot szeretnél vásárolni, akkor tekintsd meg kínálatunkat!