Green NOKIAN V - a környezetkímélő

Kipróbálta a Nokian V abroncsot a német Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi szervezet is. 2011-es tesztjükben „Jó (2,2)“ az eredmény; a finn prémium-abroncs valamennyi tesztelt gyártmány közül a legjobb pontszámot „Jó (2,0)“ kapta vizes úton. Vezethetőségét vizes pályán és fékezését száraz körülmények között “Nagyon jó” minősítéssel honorálták. A „test“ fogyasztóvédő magazinnál pedig mint „Ajánlatunk” szerepel a Nokian V.

A szakértők 16-féle, kompakt- és középkategóriájú kocsikra való gumiabroncsot teszteltek a 195/65 R15 méretben. A legjobb eredmény a „Jó” volt, ami megfelel az ADAC „Nagyon ajánlható” besorolásának.

Szintén „Nagyon ajánlható” Nokian Z G2 a német “Auto Zeitung“ szaklap szerint. Összegzésük: „Különösen az Audi A3 Sportback modellen mutatott a Nokian Z G2 a vezetési hibákat jóvá tevő jóindulatú viselkedést, bármiféle említésre méltó gyengeség nélkül.”

Vizes úton így értékelték az abroncsot a tesztelők: „A Nokian megbocsátja a vezetési hibákat, és egészen magas határig biztosan fogja az utat. Sajátkormányzási viselkedése semleges“. Az „Auto Zeitung“ megfogalmazása szerint “száraz úton semmiféle gyengeséget nem mutat az abroncs.”

A Nokian V „Ajánlható“ az Európai Automobil Egyesület (European Automobile Association) 2011-es tesztje szerint. A szakértők konklúziója: „A gördülési ellenállás és a biztonság között a Nokian V teremti a legjobb egyensúlyt.“ Úgyszintén „Ajánlható” a Green Nokian V a német „auto Test Öko Trend“ szaklap 2011-es értékelése szerint.

„Jó” teszteredményt ért el a Nokian H a Volkswagen és az Audi „Gute Fahrt“ magazinjának tesztjén: „A finn gumiabroncs gördülési ellenállása H-változatban is jó.“ „Konstans és biztonságos autózást tesz lehetővé, kis kormányelfordításra élénken reagál. Száraz úton stabil, és kiválóan fékez…“.

,

A Green Nokian V „Jó“ értékelést kapott a német ADAC autóklub értékelése szerint. „Erősségei: nagyon kiegyensúlyozott gumiabroncs, valamennyi biztonsági szempontból jó, vizes úton kiváló.” „Jó” osztályzatot kapott a száraz és nedves úton mutatott viselkedésre, a fogyasztásra és a kopásra. A környezetkímélő Nokian abroncs kimagasló, „Nagyon jó”, szám szerint 1,3-as jegyet kapott a menetbiztonság szempontjából lényeges két diszciplínára: a száraz úton fékezésre és a vizes úton vezethetőségre. A német osztályzásban 1-es a legjobb és 6-os a legrosszabb jegy.