Gute Fahrt aranyérmes lett egy Nokian nyári gumi


Egy kifejezetten gyors nyári gumi


Ezt a mintázatot kifejezetten a nyári száguldozásokhoz fejlesztette ki a finn gumiabroncs gyártó, hiszen a gumi fantasztikusan viselkedik gyors kormánymozdulatokra, illetve a sebességindex értéke is elég magas. (W és Y, azaz 270-300 kilométer/órás sebességre is alkalmas.)

A 2012 tehát egyértelműen egy erős éve a Nokian gyárnak, hiszen az ADAC téligumi teszten kiválóan szereplő Nokian WR D3 mellett, a Z G2 mintázatú nyári gumi elvitte több, független szakértői teszt aranyérmét. Többek között az Auto Bild-ét is.

A cikkem megírása óta lezajlott az ADAC 2013-as nyári gumi tesztje is, ahol szintén jutott babér a Nokian gumik gyártójának, hiszen a minden idők legnívósabb nyári gumi mezőnyében is a legjobbak közé tudott férkőzni a Nokian Line nyári gumiabroncs mintázata!
,A 2012-es évben nem egy rangos díjat sepert be egy Nokian nyári gumi. A német gute Fahrt szaklap olyan jelzőket aggatott a Nokian Z G2 mintázatú nyári gumijára, hogy igazán jó választás, erősen ajánlott és kivételes teljesítményű. Nyilván nagy megbecsülésben részesültek az adott nyári abroncs fejlesztésében részt vevő Nokian mérnökök és pilóták.

A gute Fahrt szerint a Nokian abroncs kiválóan kiegyensúlyozott, remek „válaszreakciókat” adott vizes felületen történő hirtelen fékezéskor és az üzemanyag felhasználása is optimális, azaz nem pazarolja a benzint.
Ha a kategóriájában versenytársnak számító nyári gumikkal hasonlítjuk össze a Nokian termékét, megállapíthatjuk, hogy egyértelműen kiérdemli az aranyérmes helyezést. Legalábbis a szaklap tapasztalatai szerint.