Hahó, ez fontos! Trükkös autólopás gumiabroncs kiszúrással!

A történet tanulságai – mit tegyünk ilyen esetben?

•    Nem mindenki jóakaró, aki segítségünkre siet
•    Ha autóúton vagy pályán megállunk és elhagyjuk az autót, mindig zárjuk le azt és húzzuk fel az ablakokat!
•    Személyes okmányainkat, telefonunkat és készpénzünket a zsebünkben tartsuk, hiszen ha a bűnözők az egész kocsit viszik (miután megbizonyosodtak arról, hogy a kerékcsere megtörtént) még segítséget sem tudunk kérni.
•    Próbáljuk megjegyezni a segítségünkre sietők rendszámát, leírását és esetleg nevét (ahogy egymást szólították.)

,Autólopások sajnos mindig is voltak és valószínű mindig is lesznek. Persze remélhetőleg a fejlődő biztonságtechnika (bár ezzel párhuzamosan a tolvajok is kupálódnak), vagy az egyelőre csak bicikli tolvajokra szakosodott Tolvajkergetők, netán a rendőrség eljut olyan szintre, hogy minimális számú autólopást és feltörést regisztrálnak majd Magyarországon.

Erre még várni kell azonban. A jelen még csak a trükkösebbnél trükkösebb, (vagy inkább pofátlanabbnál pofátlanabb) autófeltörésekről és lopásokról szól, amik sorra jelennek meg a rendőrségi hírekben. Most is egy ilyenre szeretném felhívni a figyelmet.

Nem mindenki jóakaró, aki segítségünkre siet egy defektes gumiabroncshoz

 

Egy rendőrségi felhívás figyelmezteti a magyar autósokat egy régi-új módszerre. 2012. november utolsó napján történt az eset, amikor is egy cseh rendszámú gépkocsi gumiját ismeretlenek kiszúrták.


Az M1-es autópályán haladó autó tulajdonosa, csak pár kilométer megtétele után észlelte a drasztikus guminyomás csökkenést. Amikor a leállósávban nekilátott útitársával a sérült gumi kicseréléséhez, egy „jóakaró” érkezett, aki látva a bajt, megállt a szerencsétlenül járt autós előtt. Az egyik bűnöző elterelte a kerékcserét végzők figyelmét, mondván, más műszaki hibákat is látni az autójukon.
Eközben a másik bűntárs eltulajdonította a kocsiban lévő értékeket, mintegy kettőszázezer forint értékben. Nem mellesleg a kiszúrt gumiabroncs is elég nagy értékű volt, így a javítás is sok tízezer forintra rúg.