Három nyári mintával készült a Nokian 2013-ra

A Line család megkapta az új, UHP szilika néven ismertté vált gumikeveréket, ami jól bírja a magas hőmérsékletű üzemeltetést, tapadásvesztés nélkül is. Az átlagnál szilárdabb szerkezet a gördülési ellenállásnak is jót tett, biztosítva ezzel a hatékony üzemanyag felhasználást.

A Nokian-nál a heves nyári záporokra is gondoltak. Az ilyen időben fokozott veszéllyel jelentkező aquaplaning jelenségre egy kettős innováció, a Hydro és a Swoop Grooves bordák adnak csattanós választ. (Ezek a speciális kialakítású bordák, segítik a nyári gumi víztároló és elvezető hatását. A Swoop Grooves üregecskék is ezt a célt szolgálják)
 
A köztudottan környezettudatos Nokian, a zajszennyezés mérséklésére is igyekszik odafigyelni. A Line család, éppen ezért, a horony részen, apró bemélyedéseket kapott, a golf labdákra hasonlító textúrával. Ezek feladata a hang elnyelése. Ne gondoljuk, hogy ez a technológia nem kapott egy hangzatos elnevezést, Ez a Silent Groove dizájn.

Itthon, a Nokian gumik forgalmazója a Marso gumiabroncs kereskedő és gyorsszerviz.
,Nemrég mutatták be sajtótájékoztatón, a Nokian képviselői a Line nyárigumi család három tagját. A szimplán Line, az eLine és a zLine nyári mintázatok ígéretes darabok. Míg a zLine a sportautó tulajdonosok számára nyújt alternatívát, addig az eLine – kvázi a másik végletként – a kisautók számára biztosít környezetbarát gördülést.

Már nem lepődünk meg, ha a Nokian neve mellett nem csak a régen elhíresült téli abroncsok, hanem az egyre jobban teljesítő nyári minták is fel-feltűnnek. Ilyen volt az ADAc által is vállon veregetett Nokian V is korábban.