Kettős sikert aratott a Potenza S001 a német abroncsteszteken

,Egymás után másodjára nyerte el a legmagasabb, „különösen ajánlott” értékelést a Bridgestone ultra-nagyteljesítményű Potenza S001 abroncsa a német Autozeitung magazin abroncstesztjén. Február végén tették közzé a 14 vezető nyáriabroncs-márka 2011-es tesztjének eredményét, melyet egy Audi A3 Sportsbacken végeztek 225/45 R17 Y méretben.


„A Potenza S001 különösen ajánlott” – írta az Autozeitung magazin. – „A legsportosabb abroncs ezen a teszten a Bridgestone: rendkívüli tapadást mutat, nagyon gyors és stabil.”

Ugyanerre az eredményre jutott az Auto Motor Sport magazin 2011. március 9-én megjelent cikkében. Egy 225/45 R17 Y méretű abronccsal szerelt VW Golf GTD modellen 11 vezető abroncsmárkát tesztelt az AMS száraz és nedves útviszonyok között.

„A Potenza S001 különösen ajánlott” – értékelte az Auto Motor Sport az abroncsot. – „Kitűnő kormányozhatóság és fékezési tulajdonság jellemzi szárazon; jó vezethetőség nedves útviszonyok között […]. A Bridgestone Potenza kiemelkedik száraz útviszonyok között mutatott kiváló fékezési tulajdonságával és kormányozhatóságával, és nedves úton is magas pontszámot kapott könnyű irányíthatóságának köszönhetően.”

A Potenza S001 -et a világ legerősebb sportmodelljeihez tervezte a Bridgestone.
Az aszimmetrikus abroncs egyedi karakterét a merev, „fokozott tapadást” biztosító vállblokkok adják, melyek hatását növeli a könnyű aktív betét a perem részen, mely villámgyors reakciót és precíz vezethetőséget biztosít. A biztonságot a Bridgestone nedves útviszonyokhoz kifejlesztett prémium mintázattechnológiája garantálja, a korábbi Potenza generációknál könnyebb övszerkezet-konstrukció és alacsonyabb gördülési ellenállás pedig üzemanyag takarékosabbá teszi az abroncsot.


Médiainformáció: G.Meylemans/D. Collins: +32 2 714 68 40

A brüsszeli központú Bridgestone Europe (BSEU) a tokiói székhelyű Bridgestone Corporation – a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó cégének – kulcsfontosságú részlege. A Bridgestone Europe K&F központot, nyolc gyárat és irodákat tart fenn több mint harminc európai országban 13.000 alkalmazottal. A BSEU prémium abroncsait Európában és világszerte forgalmazzák.