Kiemelt lett a magyarországi gumiabroncs beruházás

Mit kell tudni a gumiabroncs gyárról?


2008 óta működik a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft, Kenji Karato vezetésével. A gumiabroncs termelés hozzávetőlegesen hatszázhatvanezer négyzetméteren zajlik, egyelőre 350 alkalmazott segítségével. (Ez a szám lesz erőteljesen felduzzasztva 2017-ig.) A gyárban személy gumiabroncsok előállítása folyik.

Érdekességképpen, a várható 18000 gumi/nap, pótkerékkel együtt 3600 autóra elegendő mennyiség. Remélem kellően részletes akcióterve van a Bridgestone-nak a használt gumiabroncsok kezelésére is, mivel ez ijesztő mennyiség, még ha egész Európára vetítjük is.
,A Magyar Közlönyben jelent meg a hír, miszerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú beruházás lett a tatabányai Bridgestone gumiabroncs gyár fejlesztése. (Az ide vonatkozó törvény nemrégiben változott, a pontos megfogalmazást itt olvashatják , bár főleg jogtudoroknak ajánlom, hogy kattintsanak.)

A gumigyár fejlesztése egyben azt is jelenti, hogy Komárom-Esztergom megyeszékhelye több mint ötszáz új munkahellyel bővül. Ehhez 267 millió euróra és 4 évre van szükség.
Ami a gumiabroncsokat illeti, a fejlesztés következményeként triplázódik a gyár kapacitása. Az eddigi hatezer téli, négyévszakos és nyári gumiabroncs helyett, naponta tizennyolcezer gumi gördül majd ki a tatabányai gyárból.