Kiváló eredményeket söpört be a PremiumContact 6

A Continental PremiumContact 6 nyári gumiabroncsa kiemelkedő eredményeket ért el az idei független abroncs teszteken. Az eredmények nem érdemtelenek, hiszen a Continental mérnökei rengeteg fejlesztést és tesztet végeztek el. A mintázatnak három fő fókusz pontja van: a biztonság, a komfort és a kezelhetőség.

A PremiumContact 6 kétrétegű futófelület alapanyagánál használt kristályos szerkezetű szilika kimagasló fékteljesítményt biztosít a guminak, különösen vizes útfelületen. A Continental mérnökeinek sikerült a biztonság növelése mellett maximalizálni az abroncs futásteljesítményét. Optimalizálták a futófelület kopásintenzitását, így egyedülálló mértékben, több mint 15%-kal növelni tudták a PremiumContact 6 futásteljesítményét. A fejlesztés során innovatív polimerek használatával jelentős mértékben növelték a talajkapcsolat minőségét és az abroncs tartósságát a mindennapos vezetési körülmények között. A lágyabb merevséggel rendelkező futófelület mintázat fokozza a vezetési komfortot és mérsékli a belső zajt.

A maximális kontrol és kanyarstabilitás érdekében tovább fejlesztették a makroblokk-kialakítást. Az összetett blokkstruktúra a vállrészen rendkívül jó oldalirányú erőátvitelt tesz lehetővé. Mindezeken felül a futófelületi bordák aszimmetrikus kialakítása növeli a mintázat merevségét és csökkenti, a blokkok deformációját ezzel biztosítanak kitűnő tapadást még extrém erőhatások esetén is.