Meglepő autókarbantartási tippek

Macskaalmot az abroncs alá!


Tegyük fel, hogy egy enyhe emelkedőre parkoltunk, abroncsaink alatt felgyülemlett a latyak, amely egy régjéteget fed.
Elinduláskor a gumi csak "szórja" a latyakot, de a jégrétegen csak egy helyben pörög. Beragadtunk.

Ha macskát tartunk, jó eséllyel lesz a garázsban egy kis tartalék macskaalom. Ha szórunk belőle az abroncsok köré, jó eséllyel tapad be rajta a gumi, kimozdítva ezzel az autót. Ha nem akarjuk koszolni, koptatni, vagy nem segít a gumiszőnyeg, ez egy praktikus megoldás.

Egy kanadi szaklap egyenesen azt javasolja, tartsunk a csomagtartóban egy zsák macskaalmot téli(gumi) időszakban.

A szöcskék és a szódabikarbóna


Azt eddig is tudtuk, hogy a szódabikarbóna felhasználható a takarításban is. Viszont valószínűleg kevesebben gondolták, hogy a - különösen nyári kirándulásnál - a lökhárítón és a rendszámtáblán felgyülemlett bogár maradványokat is remekül el lehet vele távolítani.

Használhatunk a törléshez a fürdéshez gyártott, nylonhálós szivacsot.

A jó öreg táblaszivacs és a párás szélvédő


A nagyszüleink korában is használt táblaszivacsok az autóban is jó szolgálatot tehetnek. A krétaporon kívűl ugyanis
a kilátásunkat erősen zavaró, lecsapódott ra ellen is hatékonyak. Ha sietős az utunk és nem tudjuk az autóban várakozva megvárni, míg
a légfúvókák "letolják" a párát, használjunk szivacsot.

Egyrészt nem hagy zsíros nyomot, mint a puszta kezünk, másrészt nem kell a ruhánk ujját benedvesítsük. Utóbbi - főleg téli időszakban - kellemetlen érzést eredményezhet. Szóval tanárok, tanítók és sofőrök. Jelszó: táblaszivacs.

Műanyag szőnyeglapot a csomagtartóba


Irodákban gyakori látvány, hogy a gurulós székek alá - a padlót megóvandó - egy vékony, átlátszó műanyagszőnyeget tesznek.
A különböző irodai gépek között ide-oda guruló dolgozók így nem karmolják fel a parkettát.

Ugyanilyen módon megóvhatjuk csomagtartónkat is, ha méretre vágunk egy ilyen műanyaglemezt, melynek számos - eltérő keménységű és felületű - változata kapható.

A valamivel merevebb, sima felület talán a leginkább célravezető, mivel az nem gyűrődik fel rakodáskor és szinte alig látható.





,Következzen pár házi praktika, amely valószínű nem jut minden autós eszébe, pedig igenis megkönnyítheti életünket. Ha ismertek hasonló trükköket, osszátok meg velünk Facebook oldalunkon, vagy itt a cikk alatt, hozzászólásban!