Melyik a 2014-es év legjobb SUV abroncsa?

Végső jellemzésében, a verseny két életrehívója – egyben az SUV szegmens legismertebb, távol-keleti szakértője – az úttörő technológiával és a kiváló minőséggel jellemezte a Goodyear gumiabroncsát.

Az „úttörő technológia” alatt valószínűleg az úgynevezett QuietTred megoldást értették, aminek köszönhetően csendes és komfortos közlekedést biztosít az Efficentrgrip SUV abroncsot használó autósoknak.

A Goodyear egyébként 2012-ben vezette be a mintát, amit már megjelenésének évében megválasztott a Motor Trend, az év SUV abroncsának. Ezt a titulust most a kínai szakértők is megerősítették.

Az ADAC tesztjén is szerepelt már az abroncs. A német autóklub a kopásállóságot és a száraz felülketen mért tapadást emelte ki, mint a gumi erősségei. Mégis csupán „befriedigend” azaz kielégítő értékelést adott az Efficientgrip SUV-ra. (Igaz, azóta lezajlott egy komoly botrány az ADAC-nál, miszerint éveken keresztül manipulálták az eredményeket a németek. Ez több ADAC vezető állásába is került akkor.)

Webáruházunkban szintén megtalálható az Efficientgrip SUV változata, a gyártó több más SUV-kra és 4x4-esekre szánt típusával egyetemben!
,Az év kínai SUV-ja versenyen (amit a Chinasuv.cn és a China SUV Weekly hívott életre) megválasztották „az év SUV abroncsát” is. A díjnak a Goodyear örülhetett, miután az EfficientGrip SUV hozta el a végső győzelmet.

A díj elég nívósnak számít, hiszen 70 versenyző indult, melyek közül 18 SUV abroncsmintát választottak be a döntőbe, internetes szavazás útján. (2013 októberétől zajlott a szavazás, azaz közel 1 éven keresztül.)