Mennyit spórolhatunk a kedvezőbb gördülési ellenállású abroncsokkal?

Az okostelefonokkal is elérhető alkalmazás a Save Fuel (azaz spórolj üzemanyagot) nevet kapta, a fejlesztés pedig a LANXESS AG nevéhez fűződik.

A kalkulátor figyelembe veszi – beállított – vezetési szokásainkat, illetve a városi, autópálya és országút, egyéb másodrendű úthasználat közötti eloszlást, a gumiabroncsaink nyomását és esetleges extra terhelést.

A kalkuláció végére pedig megkapjuk a vizsgált abroncsban lévő „spórolási potenciált”, illetve egy megtérülési időt, amennyi idő alatt a kedvezőbb ellenállású gumiabroncsra jutó extraköltségünk megtérül! Mindenképpen érdemes kipróbálni, illetve appstore-ból letölteni a Save Fuel gumiabroncs alkalmazást!
,
Gumiabroncs vásárlás előtt áll? Számít, hogy mennyi üzemanyagot használ el az autóján lévő abroncs szett?
(Bizony, a gumik is szerepet játszanak a fogyasztásban. Ezért is lett az EU-s gumiabroncs címke egyik vizsgált tényezője a gördülési ellenállás, ami a fogyasztással van szoros összefüggésben. A címkén A-tól F-ig sorolódnak be a gumiabroncsok, ahol az A jelenti a legkedvezőbb fogyasztást.)

Létezik egy online kalkulátor, ami megmutatja, mennyit spórolhatunk a kinézett új gumiabroncsokkal és mekkora lenne ez a szám (euróban kifejezve) ha az adott szettnél még jobb gördülési ellenállású gumiabroncsot vásárolnánk.