Miért fontos a nyári gumi nyomásának ellenőrzése?



A nyári gumi nyomását a szakemberek szerint legalább havonta egyszer ellenőrizni kell, így az esetleges elhasználódásból adódó hibákat is hamarabb észlelhetjük. A nyomás mellett a profilmélység ellenőrzése is ajánlott bizonyos időközönként.

A Bridgestone nemrégiben végzett egy felmérést Európában, amiben 46.000 nyári gumit ellenőriztek, és sajnos elszomorító eredmények születtek. A résztvevők 63%-a alacsony nyomású gumival közlekedik és minden ötödik autós nyári gumija vészesen kopott.

Ellenőrizzük a nyári gumit rendszeresen, és közlekedjünk még biztonságosabban! ,

Tudta Ön, hogy a gumi természetesen is veszít nyomásából, akár egy lufi? Jobb esetben, amikor gumiszervizben kerül fel a nyári gumi az autóra, beállítják a nyomást benne, azonban, ha valaki otthon cseréli a gumiabroncsait még ez a nyomásellenőrzés sem biztos.


Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a gumiabroncsban a nyomásnak, és nem foglalkoznak annak rendszeres ellenőrzésével. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gumi köti össze a gépjárművet az úttesttel, legyen az a felület száraz, nedves vagy éppen jeges, minden az abroncson múlik.

Az alacsony nyomás megnövelheti a fogyasztást, ezt valószínűleg minden autóvezető jól tudja. Ilyen benzinárak mellett mégis kevesen ellenőrzik rendszeresen a gumiban a nyomást, pedig hosszútávon kedvező lehet, mind az üzemanyag költségeket tekintve, mind a gumiabroncs állapotát és élettartamát nézve.

Ha az abroncs gyorsabban kopik a nem megfelelő nyomás miatt, egyre kevésbé tapad, deformálódik, hamarabb elhasználódik és könnyebben sérül.