Milyen nyári gumiabroncsot választ a Porsche?

A Goodyear nyári gumiabroncsát több mint 30 méretben lehet megvásárolni. A teszteredmények önmagukért beszélnek.

A TÜV SÜD féktesztje szerint kiváló nyári gumiabroncsról beszélünk


A független német minőségellenőrző szervezet szokásos tesztjén, a Goodyear Eagle F1 nyári gumiabroncsa bizonyított. Ami a nedves tapadást illeti, a gumi cirka három métert vert a konkurensekre, ami a féktávolságot illeti. Száraz úton ez az előny 2 méter volt. Amikor a Goodyear már állóra fékezett, a többi autó átlagosan huszonkét km/h-val haladt. Ennek oka a már említett Goodyear Active Braking technológia.

Nincs még vége az angol órának, hiszen ezek a nyári gumiabroncsok, olyan kifejezésekre is megtanítanak minket, mint a Fuel Saving (üzemanyag spóroló) és a Traction Resin, ami a kiemelkedő tapadásért felelős.
Az abroncsok fogyasztói értékelését az alábbi táblázat foglalja össze.

Nedves tapadás
96%
Úttartás 93%
Kopás 89%
Vezetés kényelme
95%
Újra vásárolná-e?
95%

,Az egyértelműen státuszszimbólumnak számító Porsche 911 Carrera 2 alá Goodyear nyári gumiabroncsok kerülnek. A szalonokban – érdekes módon – különböző méretű első és hátsó gumikkal árusítják az autót. Előre 235/40 ZR 19, hátra pedig 285/35 ZR 19 méretű Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 nyári abroncsok kerültek.

Mivel egy Porsche 911 Carrea 2 típusú sportautóval nem feltétlen ötvennel hajtanak az autósok, olyan gumiabroncsot kerestek a gyártók, amely kiemelkedően jó fékezési tulajdonsággal és tapadással rendelkezik. A Goodyear Eagle F1 nyári gumiabroncsok Active Braking rendszere és speciális futófelületi mintázata révén, hirtelen fékezéskor nagyobb felületen tapadnak meg az aszfalton. Ez a futófelület magas szilikáttartalmú anyagból készült, így a gördülési ellenállása is jónak mondható. (Igaz, aki ilyen autót vezet, nem nézi az üzemanyag árakat, de remélem a környezetet igen!)