news/big_image/2018/10/1539939080_nokian-pt-243.jpg

Nokian nyári gumiabroncs bemutató

Igaz, hogy még csak a téli szezon közeledik és sokunkban még az a kérdés kavarog, hogy milyen téli gumiabroncsot válasszunk, azonban a Nokian már előre tekint. Október elején tartotta a finn gumiabroncs gyártó a jövő évi nyári gumiabroncs bemutatóját. Jobb helyet nem is találhattak volna a rendezvénynek, hiszen a gyönyörű Algarve régióban, Portugáliában tartották. A rendezvényen mi is részt vettünk, mint a magyarországi kizárólagos Nokian forgalmazó.  

A Nokian kiváló helyszínt talált a nyári gumiabroncsok teszteléséhez, hiszen Portugália déli részén még október elején is közel 30 fokos meleg volt. Az Autódromo Internacional do Algarve versenypályán volt a rendezvény, ahol két új gumiabroncs mintázattal ismerkedhettünk meg. A Nokian Powerproof az UHP míg a Nokian Wetproof az általános felhasználásra készült. Mind a két gumiabroncsot különböző helyzetekben tesztelhettük. 

A Nokian Wetproof-ot egy GoKart pályán teszteltük, ahol vizes aszfalton kellett különböző feladatokat végrehajtani. A teszt során igazán kiváló eredményt mutatott a vizes felületen történő vészfékezésnél és a rénszarvas akadálynál is. Az UHP szegmensbe tartozó Powerproof-ot a versenypályán vizsgáltuk. Itt megtapasztalhattuk, hogy mit tud nyújtani a Nokian új generációs UHP nyári gumiabroncsa extrém körülmények között. 

Az igazán erőmérő teszt azonban csak később jött. Egy világszinten is kiemelkedő volt autóversenyző pilóta, nevezetesen Mika Häkkinen, néhány gyors körön megmutatta, hogy mit lehet kihozni a gumiabroncsból. Häkkinen egyébként a Nokian márka nagykövete és nagyban segítette tapasztalataival az elmúlt évek fejlesztéseit és így született meg a Nokian két, új generációs nyári gumiabroncsa. 

A finn gyár eltökélt célja, hogy a téli gumiabroncsai mellett a nyáriak is prémium minőséget képviseljenek. Ezért az elmúlt éveket komoly fejlesztésekkel töltötték. Ennek köszönhetően a Powerproof és a Wetproof is megkapta a TÜV minősítést, ami a legnagyobb német minőségbiztosítást jelenti. Ez hatalmas érdem a Nokian számára, hiszen ez az első két nyári gumiabroncsuk, ami megkapta ezt a minősítést. Ejtsünk néhány szót az új mintázatokról. 

Nokian Powerproof

A Nokian Powerpoof kimagasló teljesítményt nyújt a változatos nyári időjárási viszonyok között. Rendkívül stabil kezelhetőségével és a pontos kormányzásával a nagysebességű sávváltásoknál és a hírtelen fékezéseknél is nyugalmat biztosít. A Nokian által kifejlesztett Dual Zone Safety felület biztosítja, hogy a gumiabroncs érintkezési felülete precíz maradjon minden útfelületen. A F1 korábbi világbajnoka Mika Häkkinen kiváló szakértelmével segítette a fejlesztésben a mérnököket, hogy elkészülhessen a Nokian Powerproof. Az új, erős szerkezet biztosítja a nyári gumiabroncs tartósságát, amelyet a gyors vezetésre terveztek. A TÜV SÜD által elvégzett tesztek során a Powerproof mintázatot prémium márkákkal hasonlították össze és jobb eredményt ért el, mint a versenytársak átlaga. 

Összefoglalva:

  • Precíz és stabil kezelhetőség nagy sebesség mellett 
  • Kivalló nedves tapadás
  • Kivalló vezetési élmény  

Nokian Wetproof

A Nokian Wetproof nyári gumiabroncs biztonságos és megbízható választás a közép-európai utakon közlekedő személygépkocsik számára. Az esős időben biztonságot és nyugalmat biztosít. A gumiabroncs legfontosabb tulajdonságai a kiváló nedves fékezési képesség és az erőteljes aquaplaning ellenállás. A nedves és a száraz útfelületen nyújtott kimagasló eredmény mögött a Dual Zone Safety koncepció áll. Ez az egyedülálló biztonsági zóna-technológia biztonságot és kényelmes vezetési feltételeket biztosít minden körülmény között, miközben a gördülési ellenállás csökkentésével növeli az üzemanyag-hatékonyságot és támogatja az öko-barát vezetést. A kivallóság bizonyításaként a Powerproofhoz hasonlóan a Wetproof is megkapta a TÜV minősítést. A TÜV által elvégzett teszten kimagasló eredményt ért el a prémium versenytársakhoz viszonyítva. 

Összefoglalva:

  • Kivalló tapadás és kimagasló biztonság nedves úton
  • Maximális komfort érzet
  • Az alacsony gördülési ellenállás üzemanyagot takarít meg 

A tesztek és a bemutató alapján kíváncsian várjuk, hogy a jövő évi egyéb független teszteken hogyan fognak szerepelni a Nokian új nyári gumiabroncsai. Mindenesetre elmondhatjuk, hogy saját tapasztalataink illetve a TÜV által elvégzett tesztek alapján a felhasználók kedvelni fogják az új abroncsokat. Ha felkeltette érdeklődésed, akkor kövesd figyelemmel weboldalunkat, hiszen hamarosan kínálatunkban is megtalálható majd a Nokian Powerproof és Wetproof.