Nokian újdonságok az idei nyárra

Az „AA” minősítésű Nokian eLine 2 csúcsteljesítményt biztosít minden időjárási körülmény között a középkategóriás autók számára. Ez a lehető legjobb minősítés az EU gumiabroncs címkeosztályozásban nedves tapadás és üzemanyag-hatékonyság kategóriában. Tavasztól őszig precíz és komfortos vezetést biztosít. Az egyedülálló Nokian Tyres Coanda technológia felgyorsítja a víz kiszorítását és hatékonyan megelőzi az aquaplaning hatást.  
•    Kiváló irányíthatóság nedves úton
•    Egyedülálló zöld autózás, akár 0,6 liter üzemanyag megtakarítás 100 kilométer alatt  
•    Prémium vezetési komfort bármilyen sebességnél



A Nokian iLine nyári gumiabroncs kellemesen és biztonságosan gördül bármely időjárási körülmény között. Első osztályú üzemanyag-hatékonyságot nyújt, ami elősegíti a környezettudatos autózást a kis- és közepes méretű autók esetében. Még extrém körülmények között is kiváló vezetési érzetet, stabilitást és biztonságot ad. Az egyedüli Venturi barázdák hatékonyan megakadályozzák az aquaplanninget és a hozzáadott fenyőfa olajjal maximalizálták a gumiabroncs tartósságát.
•    Kompromisszumok nélküli biztonság
•    Stabil és kellemesen csendes
•    Az alacsony gördülési ellenállás üzemanyagot takarít meg és óvja a környezetet

A Nokian Line, kifejezetten a nagy teljesítményű autókra készült, nyáron mesterien kezeli a gyorsan változó útviszonyokat. A közép-európai utakra szabott Nokian Line a lehető legjobb tapadást és precíz vezetést biztosít, különösen nedves utakon. Az olyan Nokian Line innovációk, mint a Cross blokk lamellák vagy a túlfeszültség barázdák lehetővé teszik, hogy pontosan irányíthassa autóját még csúszós esős időben is. A szerkezeti jellemzők és futókeverék kivallóan működnek együtt és megfelelnek a különböző kihívásoknak a T, H, V, W sebesség kategóriákban.
•    Pontos és stabil a gyorsan változó időjárási körülmények között
•    Egyedülálló tapadás és biztonság nedves úton
•    Komfortos és gazdaságos

A Nokian zLine nyári gumiabroncsot gyors vezetésre szabták. Az UHP (ultra nagy teljesítményű) kategóriához tartozik, amely a top kategória a személyautó gumiabroncsok között. A sportos Nokian zLine extrém körülmények között is kiváló teljesítményt nyújt, és nem fél a változó útviszonyoktól vagy a nagy hőmérsékleti változásoktól. A futófelületi vegyület, a nanotechnológia, a réteges szerkezet és az aszimmetrikus belső-külső futófelület mintázata kiváló nedves tapadást és vezetési komfortot nyújt. A többrétegű szerkezet csökkenti a gördülési ellenállást és a hőtermelést.
•    Stabil, precíz és csendes
•    Megtartja a pontos vezetési tulajdonságokat nagy sebesség mellett is
•    Kiváló biztonság nedves úton

A Nokian Weatherproof gumiabroncsok első osztályú biztonságot, nagy teljesítményt és tartósságot nyújtanak egész évben. Ez a négy évszakos gumi egyesíti a megbízható téli biztonságot a pontos vezetési stabilitást és a szilárd nyári kezelhetőséget. Minden méretben található Hópehely szimbólum (3PMSF), ami azt jelzi, hogy a gumiabroncsot hivatalosan jóváhagyták a téli használatra. Az alacsony gördülési ellenállással rendelkező Nokian Weatherproof is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást. A komfortos és tartós Nokian Weatherproof SUV gumiabroncs kivallóan kezelhető havon vagy az alattomos latyakon egyaránt. A futófelületi vegyület nagy teljesítményű SUV autókra szabott. Csendes és üzemanyag-takarékos, minden évszakban.



A sokoldalú Nokian Weatherproof abroncs kiváló tapadási jellemzőkkel bír. Ugyanakkor egy nyári gumiabroncs is, ami kiválóan teljesít a nyári hőségben. A futófelületi vegyület változó feltételekre szabott. Téli tapadása kiváló, közel nulla fok vagy az alatti hőmérsékleten is. Az új generációs szilika keverék lehetővé teszi a kiváló tapadást vizes utakon és az alacsony gördülési ellenállást, amely csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

Az erős Nokian Weatherproof C gumiabroncs határozott és kiegyensúlyozott módon kezeli a nehéz kerékterhelést. Ez a nagy teljesítményű négy évszakos abroncs kivételesen tartós és egyenletes kopást nyújt. Nagyon jól teljesít latyakon és havon. A Nokian Weatherproof C különböző futófelület mintázattal rendelkezik kis- és nagyteher autókra. A szimmetrikus, nyíl alakú futófelület mintázata szállítójárművek számára jó tapadást nyújt nedves és havas felületeken. A kisteher gépjárművekre szabott aszimmetrikus futófelület mintázata csökkenti az aquaplaning kockázatot és növeli a kényelmet.

Szeretné élvezni a biztonságos vezetést az időjárási viszonyoktól függetlenül? Nokian Tyres SUV abroncsok Aramid oldalfal technológiája biztonságot és tartósságot nyújtanak akár rossz minőségű utakon is. Az egyedülállóan erős oldalfalak kivételesen ellenállóak a kopással és a vágásokkal szemben. Az aramid szálak megmerevednek, ezáltal megerősítik az oldalfalat, hogy az abroncs jobban ellenálljon a sérüléseknek. Ugyanezt az anyagot használják a légi közlekedésben és a hadi iparban is.

A Nokian Line SUV nyári abroncs változatos SUV használatra készült, teljes körű kényelemmel, nagy teljesítménnyel és a kiváló nedves tapadással. Helyes választás azon járművezetők számára, akik értékelik a biztonságot és szeretnék kihasználni SUV járművük erejét egyenetlen utakon és a városi forgalomban egyaránt. A Nokian Tyres Aramid Sidewall technológiával javul a gumiabroncs tartóssága. Az oldalfal vegyület rendkívül tartós Aramid szálat tartalmaz, amely merevíti, és megerősíti, így lehetővé teszi, hogy jobban ellenálljon váratlan külső hatásoknak és a fizikai sérüléseknek. A Nokian Line SUV abroncs kiváló nedves tapadást biztosít és tulajdonságaival hatékonyan lép fel az aquaplaning hatásaival szemben.
•    Az Aramid szerkezet egyedülálló tartósságot nyújt
•    Első osztályú kényelem, teljesítmény és üzemanyag-hatékonyság
•    Extrém biztonság nedves úton

A sportos Nokian zline SUV nyári abroncs precíz kezelést, extrém tartósságot, biztonságot és tökéletes vezetési élményt ad. A Nokian zline SUV pontos és gyors kormányzást biztosít még nagy sebességnél is. A Coral szilika futófelületi vegyület merev marad, és fenntartja a megbízható úttapadást nagy sebességnél és a szűk kanyarokban egyaránt. Az oldalfalat a nagy szakítószilárdságú Nokian Tyres Aramid Sidewall technológiával erősítették meg, amely merevíti, és megerősíti, így lehetővé teszi, hogy jobban ellenálljon váratlan külső hatásoknak és a fizikai sérüléseknek.
•    Aramid szerkezet az egyedülálló tartósságért
•    Precíz és biztos kezelhetőség nagy sebességnél
•    Sportos, kiegyensúlyozott és erőteljes
•    Hatékony aquaplaning megelőzés

A sokoldalú Nokian Rotiiva HT nyári gumiabroncs megbízhatóan ellenálló különböző utakon. Ez a speciális abroncs kivételesen komfortos kezelhetőséget és határozott tapadást nyújt aszfalton és kavicsos utakon egyaránt. A gumikeverék kopás- és vágásálló, így kiváló tartósságot nyújt. Kifejezetten nehéz SUV-, 4X4 járművekre és pickupokra fejlesztették.
•    Komfortos és stabil kezelhetőség
•    Változó időjárási körülmények között is biztonságos
•    A gumikeverék intenzív használatra készült a gyors kopás ellen

A Nokian cLine kisteher gumiabroncs a szállító járműveknek kínál stabilitást, tartósságot és biztonságot, igényes professzionális használat mellett. A Nokian cLine gumiabroncs két különböző futófelületi mintázattal kapható; a Cargo, a tehergépjárművekre, a Van, a kisteher- és személyszállító gépjárművekre. A biztonságot mindkét gumi esetén a Clinch gumikeverék maximalizálja, ami kiváló tartósságot valamint nedves tapadás nyújt.
•    Kopásálló és hosszútávon fenntartja a jó tulajdonságait
•    Stabil és kényelmes vezetni nagy terhelés mellett is
•    Kíválló nedves tapadás és kezelhetőség

A Nokian Rotiiva AT és Nokian Rotiiva AT Plus kiváló aszfalton és kavicsos úton, enyhe off-road körülmények között. Kifejezetten nehéz SUV-, 4X4 járművekre és pickupokra fejlesztették. A kivételes futófelület mintázata biztosítja a jó öntisztulást és a stabil kezelést változó nyári időjárási körülmények alatt. Az erős szerkezet és a személyre szabott, tartós futófelületi vegyület adja a gumik kiváló tartósságát, még nehezebb autók és rossz körülmények között is. Az optimalizált és agresszívebb vállrészek kialakítása javítja a Nokian Rotiiva AT Plus menetstabilitását.
•    Agresszív futófelületi mintázata biztosítja a tapadást
•    A rendkívül masszív szerkezet stabilitást biztosít
•    A vágásálló futófelületi vegyület fokozza a tartósságot

Nokian Rockproof, egy új terméke a Nokian Tyres-nek, ami rendkívüli tartósságot kínál az off-road rajongóknak. A Nokian Rockproof rettenthetetlen kőbányákkal, erdőkkel és bányászati területekkel szemben. Egy erős gumiabroncs, fáradhatatlan igásló, amely képes kezelni a nem várt körülményeket off-road használat közben is. A Nokian Tyres Rockproof hibrid futófelületi keveréke és agresszív futófelületi mintázata biztosítja a gumiabroncs kiváló ellenállását még durva terepen is. A Nokian Rockproof kisteherautók, terepjárók számára és off-road használatra lett tervezve.
•    Egyedülálló tartósság professzionális használatra
•    Erőteljes és precíz kezelhetőség
•    A kavics kivető javítja az élettartamot

,

A Nokian az idei nyárra is készült új fejlesztésekkel. A finn gumiabroncsgyártó minden gépjármű kategóriában képviselteti magát. Az off-road rajongóknak pedig külön öröm lehet, hogy most már Nokian gumiabroncsokkal is nekivághatnak a durva terepnek.