Nokian Z G2 az Auto Bild magazin nyári gumi tesztjének győztese

A Nokian tiszta győzelme


Az Auto Zetitung magazin összegezve a következő előnyeiért dicséri a gumiabroncsot: „A Nokian H egyértelműen győztes, amit nem csak a kiváló teljesítménye bizonyít nedves útfelületen, de teljesen meggyőző száraz útfelületen és a gördülési ellenállás tesztje alapján is.” A magazinnak nagyon kedvező észrevételei vannak a nedves úton történő teszt eredményekről: gyors reakció a változó útviszonyokra, csúcskategóriás vezetési biztonság, és kimagasló fékezési tulajdonságok. A finn Nokian igazi szakértője a nedves útfelületeknek.” A száraz útfelület teszteredményeit a következőként summázza: „A Nokian jó pontokat kap az alacsony gördülési ellenállásáért, a jó féktulajdonságaiért, valamint az alacsony menetzajért. Hirtelen sebességváltozásnál jól tapad és mindig kiszámíthatóan reagál.

Az összehasonlítást a Nokian nyeri


A „nagyon jó” értékelést a magazin szerint a következőkért kapta: „Nokian Z G2: Első alkalommal nyert Nokian abroncs gute Fahrt tesztet,(…) és teljesen megérdemli, mivel a jól kiegyensúlyozott finn abroncsnak sikerült elérnie a legjobb pontokat nemcsak a kivételes fékezési tulajdonságaival nedves útfelületen, hanem az alacsony gördülési ellenállásával is.” „Az abroncs előnyös tulajdonságainak köszönhetően komfortos vezetést tesz lehetővé. A kezelhetősége mesteri, nagyszerű a stabilitása és jól tapad nedves útfelületen is. Csak az aquaplanning tulajdonságaiban találhatunk némi kivetni valót. Kényelmes, alacsony zajszinten fut, az élenjáró Nokian-nak 22%-kal kisebb a gördülési ellenállása, mint a legrosszabb rangba sorolt abroncsé. Ez azt jelenti, hogy 100 kilométeren akár fél liter benzint megspórolhatunk.
A német autós klub, az ADAC és a Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi intézet pozitívan vélekednek a Nokian V-mintázatról: a legjobb minősítést kapta száraz és nedves útfelületen valamint az üzemanyag fogyasztás vizsgálata során.
Az ACE Auto Club Europa GTÜ abroncs tesztjén is előkelő helyen, a legjobb három abroncs között szerepel, és száraz felületen a legbiztonságosabb, a kategória legmagasabb pontszámát érte el.
Németország legnagyobb abroncstesztjét az Auto Bild autós magazin végzi, aminek csak Németországban 2,81 millió olvasója van, és Európa szerte első számú, 50 márka gumiabroncsait tesztelik a 225/45 R17 W/Y méret kategóriában kompakt és közepes méretű autókhoz. Az Auto Zeitung hét márkás abroncsot és egy budget kategóriás abroncsot tesztel 185/60 R15 H méretben, amit a legtöbb kisautón használnak. A gute Fahrt összehasonlító tesztje hat jól ismert márkát vet össze 225/45 R17 W méretben, ami legtöbb kompakt autóhoz megfelel, mint például a VW Golf és az Audi A3.
Az ADAC, a Stiftung Warentest, és ACE 205/55 R 16 V méretben tesztel, amik a kompakt és a közepes kategória autóihoz felelnek meg.

A teszt győztes Nokian Z G2 egyesíti a nagyszerű teljesítményt a nanotechnológiával a gyorsabb vezetés érdekében


A nanotechnológiának köszönhetően a teszt győztes Nokian Z G2 nagy sebességű gumiabroncs gyorsabban reagál a kormánymozdulatokra és elképesztően pontosan irányítható. Ez a prémium abroncs nagyteljesítményű, biztonságos, kopásálló, és a tesztek alapján erős igénybevétel esetén is jobban teljesít a konkurens márkák termékeinél.
A Nokian termékfejlesztői szerint az abroncs teljesítményét nem befolyásolja a szélsőséges hőmérsékletingadozás vagy az eső, kiváló a tapadása nedves útfelületen valamint jó aquaplanning tulajdonságokkal rendelkezik és nagyszerű az úttartása. A finn márka szerint kivételesen csendes és kényelmes utazást biztosít.
A nyertes Nokian Z G2 mintázatot nagy sebességű és nagy teljesítményű autókhoz és sportkocsikhoz tervezték, és már 34 méretben elérhető a kereskedőknél 16’’-20’’-ig, W (270 km/h) és Y (300 km/h) sebességindexszel.

A szintén nyertes Nokian H 14’’-16’’ méretig kapható H sebességindexszel, a Nokian V 15’’-17’’ méretig V sebességindexszel.
Abroncs csere alkalmával keresse a helyi Nokian kereskedőket, ahol versenyképes áron vásárolhat Nokian abroncsokat. ,

Az Auto Zeitung és a gute Fahrt német autós magazinok nyári gumi tesztjükben a legjobbnak választották. „Kivételes”, „nagyon ajánlott” és „igazán jó” jellemzőkkel illették. A legrövidebb fékút száraz és nedves útfelületen.

A Nokian Z G2 gumiabroncs megnyerte a német Auto Bild magazin 2012-es nyári gumiabroncs tesztjét, és megkapta a lehető legjobb minősítést. Az abroncs remekelt a német Auto Zeitung és a gute Fahrt autós magazinok tesztjén is. Az Auto Bild-től kapott „kivételes” értékelést a következőkkel érdemelte ki: „Erősségei: legrövidebb fékúttal száraz és nedves útfelületen, precízen kormányozható, stabil az úttartása és alacsony az üzemanyag fogyasztása.”
A féktávolsága mindössze 28 méter (!) nedves útfelületen, ami 22 méterrel rövidebb a vizsgált 50 abroncs legrosszabb eredményétől. „A Nokian Z G2 rendelkezik a legjobb tapadással és maximális biztonságot nyújt.”
A német Auto Bild a legjobb helyre sorolta a száraz úton történő fékút vizsgálata során, és második legjobb helyre a nedves úton való fékezés, a csúszás és az üzemanyag fogyasztás tekintetében.