Nyárigumi tesztgyőztesek Európából

Auto Bild SUV abroncs teszt 2013


Az Auto Bild magazint ismerjük, rendszeresen jelentkeznek – sok más autós teszt mellett – téli és nyárigumi elemzésekkel. Most épp a SUV abroncsokra, illetve a kategória legnépszerűbb méretvariánsára esett a választás. A 235/65 R17 méretből 9 ismert abroncs állt rajthoz.

Mivel SUV abroncsokról van szó, a teszt sem kizárólag aszfaltcsíkon folyt, hanem sárban, füves és sóderes terepen. A dobogó pedig:

1)    Continental Cross Contact UHP (Rövid fékút nedves és száraz szakaszokon is)
2)    Pirelli Scorpion Verde (A legjobban teljesítő SUV gumi, saras területen)
3)    Bridgestone Dueler HP Sport (Erős az aquaplaning jelenség kiküszöbölésében)
,Mai bejegyzésemben, két, idei nyárigumi teszt dobogósait mutatom be, felsorolás szinten. Az első csoport, az orosz Auto Review magazin nyári tesztje, ahol 9 különböző, 225/45 R17 nyári gumiabroncsot vizsgáltak meg, egy Audi A3 típusú személyautóval. Jelige a sportos vezetés.

Az eredmények hangsúlyozottan nagyon közel vannak egymáshoz, sokszor csak apró, szubjektív eltérés alapján alakult ki a rangsor. Harmadik helyen végzett a Continental Sport Contact 5 végzett, a maximális 10 pontból 8,9-et átlagolt.
A Dunlop SportMaxxx RT egy hajszállal – egészen pontosan egy tized ponttal – előzte csak meg a Conti nyári gumi mintáját, és vitte el az ezüstérmet.

Az abszolút győztes pedig a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2-ese, amely nagyon meggyőző, 9,6-os átlagértéket kapott a maximális 10-ből. Az Auto Review egyenesen „mindenkinek ajánlja” a Goodyear nyári abroncsát.