news/big_image/2020/04/conti-2020-04-slider.jpg

Tarolt a Continental a 2020-as nyári abroncs teszteken

A Continental AG (továbbiakban Continental), egy vezető német autóipari konszern, amely autógumik, fékrendszerek, autóbiztonsági berendezések és egyéb autó- és szállítmányozás-ipari alkatrészek gyártására specializálódott, így érthető, hogy a német mérnöki precizitás az abroncsok kialakításakor is jelentős hangsúlyt kap. A Continental évről-évre új szezonális abroncsokkal jelentkezik, amelyek a saját tesztelések mellett nemzetközi, független abroncsteszteken is részt vesznek. 2020 tavaszán Németországtól Lengyelországon át egészen Oroszországig tesztelték a Continental abroncsokat és szinte valamennyi után elismerő szavakkal méltatták a gyár fejlesztő mérnökeinek munkáját. A tesztelt Continental abroncsok a PremiumContact 6, SportContact 6 és a VanContact négyévszakos modellek voltak.

PremiumContact 6

A PremiumContact 6 abroncsot a legnagyobb német, osztrák és svájci autóklubok mellett a német AutoBild is tesztelte. A 235/40 R18 méretű nyári abroncs az ADAC tesztjén az első helyen végzett, míg a német AutoBild tesztjén a „teszt győztes” cím mellett bezsebelte az „öko-bajnok” díjat is úgy, hogy a futásteljesítményt vizsgáló részen a legmagasabb, vagyis az „1+” minősítést kapta. A német Auto Zeitung az abroncs nedves útfelületen történő vezetés közbeni rendkívül magas biztonságérzetet emelte ki. A PremiumContact 6 más nemzetközi teszten is részt vett, így például a lengyel Motor autósmagazin terepre vitte az abroncsot, míg az orosz Zu Rulem autós magazin tesztjén a dobogó legfelső fokára állhatott úgy, hogy száraz és nedves útfelületen történő fékezéskor a legjobban teljesített. A nagyobb autóklubok tavaszi tesztjein az EcoContact 6 is részt vett, amelynek elsősorban a nagyon alacsony gördülési ellenállására és a magas biztonságérzetére helyezték a hangsúlyt. Ennek is köszönhetően az ÖAMTC osztrák autóklub az „ajánlott” minősítést adta az EcoContact 6-nak.

A SportContact 6 „kiemelkedő” minősítést kapott

A SportContact 6 a Continental csúcstechnológiás abroncsa, amelyet elsősorban luxus limuzinok és sportkocsik tulajdonosai választanak. Ez az abroncs tavasszal két tesztgyőzelmet is bezsebelt, a Sportauto újságírói „kiemelkedő” minősítést adtak, míg az AutoBild Sportcars tesztelői „első osztályú sportabroncsként” jellemezték.

A Continental nyári abroncsok a speciális teszteken is jól szerepeltek

A személygépjárművek abroncsainak tesztjei mellett más szakterületek tesztjein is részt vettek a Continental nyári gumik és mindenhol egyöntetűen dicsérték. A VanContact négyévszakos abroncs, amelyet elsősorban furgonokon és/vagy szabadidős gépjárműveken használnak, például nemcsak hogy első helyezést ért el az RV magazin AutoBild tesztjén, hanem „legjobb-példaértékű gumiabroncs” jelzővel illeték. A Gute Fahrt Magazin, amely egyébként a Volkswagen csoporthoz tartozó gépjárművekről szól, 215/50 R18 méretben tesztelte a ContiSportContact 5 abroncsot és úgy összegezte a tapasztalatokat, hogy „Nagyon ajánlott, nem mutatott gyengeségeket”.

Összességében tehát megállapíthatjuk, hogy a német abroncsgyárnak a 2020-as év – már ami a teszteléseket illeti – rendkívül jól indult, számos ország független szakújságírói tesztjén sikeresen szerepeltek az abroncsok.

Az autóklubok által végzett tesztek eredményei az alábbi weboldalakon érhetőek el: www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch.