Leáldozóban a kontárok ideje?

Tudta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hivatal térképes járműfenntartó-lekérdező alkalmazást indított? A hír tavalyi ennek ellenére üdvözölendő. Az alkalmazás célja, hogy az autó tulajdonosok rátaláljanak a megbízható és hivatalos engedéllyel rendelkező szervizekre.

Az NKH adatai szerint körülbelül 13 ezer bejelentett szerviz működik Magyarországon, az illegális tevékenykedők számát viszont nehéz megállapítani. A járműjavító tevékenységét megkezdése előtt be kell jelenteni a közlekedési hatóságnál és engedélyt csak akkor kapnak, ha megfelelnek minden előírásnak.

Az alkalmazás révén kiszűrhetjük a kontár, nem legálisan működő szervizeket. A közlekedési hatóság fontosnak tartja, hogy a jármű tulajdonosok minden esetben megbízható szervizbe hordják autóikat. Hiszen egy rosszul elvégzett szervizművelet, vagy egy silány minőségű alkatrész beszerelése emberéletekbe is kerülhet. Ezen felül, ha illegális szervizben végeztetjük autónk karbantartását, akkor a garanciát sem érvényesíthetjük az elvégzett munkára.

A MARSOPONT szervizek minden hatósági előírásnak megfelelnek, és képzett szakemberek a legnagyobb odafigyeléssel végzik munkájukat. Mindezek mellett minden általunk végzett munkára garanciát vállalunk.
,
Hányszor fordult már Önnel elő, hogy autóján rosszul elvégzett javításra nem kapott garanciát és számla híján reklamálni sem tudott? Ezen próbál segíteni a Nemzeti Közlekedési Hivatal.