Ózongenerátoros autó klíma tisztítás

Vége az iskola szezonnak és elkezdődött a vakáció. Nyáron rengeteg család kell útra autóval, hogy kipihenje az év fáradalmait és megújult erővel vághasson bele a következő félévbe. A nyári hőségben vagy akár a nyaralás alatt jó szolgálatot tesz autónk klímája. Segítségével kellemesen autózhatunk és akár egy hosszabb utat is megtehetünk anélkül, hogy hőgutát kapnánk. Azonban nem árt, ha előtte oda figyelünk gépjárművünk klímájának karbantartására.

Szinte mindenki tapasztalhatta már, hogy a klíma bekapcsolása után kellemetlen szagok terjednek a szellőző nyílásból. Ilyenkor nem csak a rossz szagot, de gombákat és baktériumokat is folyamatosan keringteti a rendszer, ami az ott ülő utasokat akár meg is fertőzheti. Kedvező körülményeket teremtenek a baktériumok, gombák, illetve különböző vírusok számára. Az elhanyagolt tisztítás következtében a klíma teljesítménye csökken a fogyasztás nőhet és akár allergiás reakciókat is kiválthat. Ezért javasoljuk, hogy évente legalább egyszer tisztíttassuk ki klímarendszerünket. 

Szervizeinkben egy újdonsággal szolgálhatunk, immár bármilyen adalékanyag vagy vegyszer nélkül fertőtlenítjük a klímarendszert és az autó belső terét. Ehhez segítségül egy ózongenerátort használunk. 

Mi az ózon?

Földünk egyik legerősebb védelmi vonala az ózonréteg, ami megvéd minket a káros sugárzásoktól.

Mi az ózongenerátor

Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és vegyszer nélkül, csupán ózongáz termelésével képes fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét.

Miért fontos ez?

A baktériumok, gombák számára ideális környezet a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő nedves levegő hatására könnyen elszaporodhatnak. Ezek a kórokozók a klímarendszereken keresztül a légáram segítségével könnyedén az utastérbe juthatnak. Ez több esetben allergiás tüneteket, köhögést, könnyezést és tüsszögést válthat ki.

Hogyan tisztít az ózon?

Az ózongenerátor rendkívül instabil, rövid felezési idejű ózonmolekulákat (O3) juttat a rendszerbe. Az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Az ózon hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. Emiatt kiváló védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, a tisztítás után semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.