2017-es téli gumiabroncs tesztek

Ahogy minden évben idén is megjelent a német autóklub, az ADAC 2017-es téligumi tesztje. Idei választásuk a 195/65 R15 és 215/65 R16 méretekben elérhető gumikra esett. Az elért pontokat különböző súlyozás szerint vették figyelembe és ezek alapján határozták meg az eredményeket. Súlyozások alapján a száraz útfelületen elért pontok 15, a nedves felületen 30, havon 20, a jégen elért teljesítmény 10, a zaj, komfort 5, a takarékosság 10, a tartósság 10 százalékot ért a végelszámolásnál.

A 195/65 R15 méretben a Continental WinterContact TS860 végzett az első helyen, a második az ESA Tecar Super Grid 9, harmadik a Kleber Krisalp HP3.

Alább látható teljes eredmény lista 195/65 R15 méretben:
A 215/65 R16-os méretben az első helyezett Dunlop mögött a BFGoodrich g-Force Winter 2 végzett. A sor végén pedig a Nankang Snow SV-2 található, amit a mérnökök kifejezetten elkerülendő termékként jelöltek meg. 

Az osztrák autóklub, az ÖAMTC mérnökei szintén 195/65 R15 és a 215/65 R16 méretben található gumiabroncsok közül szemezgettek és a német társaikkal teljesen megegyező eredményre jutottak.
 


Az autóklubok mellett autós szaklapok is elkészítették a saját tesztjeiket. A német Auto Motor und Sport a nagy teljesítményű autókra illő 225/45 R18 méretű abroncsokat hasonlította össze. Itt az első helyen a Continental WinterContact TS 850 P végzett, második a Dunlop és meglepetésre a harmadik helyen a Semperit Speed-Grip 3 futott be megelőzve a negyedik Michelin Pilot Alpin PA4-et. Itt érdemes megjegyeznünk, hogy míg a prémium márkák átlagban 50.000 Ft feletti értéken vásárolhatóak meg a Semperit kilóg a sorból az átlagos 40.000 Ft-os árával.

Téli gumiabroncs vásárlás előtt azt javasoljuk, hogy kérje ki a gumikereskedők véleményét a kiszemelt abroncsról vagy kérje segítségüket a választásban. Továbbá ne felejtse megérdeklődni, hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani Önnek a szerviz.

Ha segítségre van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol segítünk Önnek megtalálni a legmegfelelőbb gumiabroncsot!


,

Lassan, de biztosan eljön a téli gumiabroncsok cseréje. A reggeli és esti órákban már egyre jobban csökken a hőmérő higanyszála, ami a felkészült gépkocsi tulajdonosoknak egyet jelent a nyári gumiabroncsok leszerelésével. Télen nem csak a hőmérséklet csökkenésével kell megküzdenie gumiabroncsainknak, hanem a különböző állagú csapadékokkal is. Havas vagy ónos eső esetleg havazás idején a nyári gumiabroncsok képtelenek megfelelő tapadást nyújtani. A télhez közeledve sokakban merül fel a kérdés, hogy milyen gumiabroncsot válasszon. Számtalan gyártó és mintázat található a kereskedőknél, de valljuk be, nehézen lehet kiigazodni a kínálaton, ezen hívatott segíteni az évről évre megjelenő gumiabroncs tesztek. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb téli gumiabroncs teszteket, melyek segítségül lehetnek a választásban.