news/big_image/2021/10/bridgestone-news.png

A német Auto Motor Sport szerint újra a Bridgestone Blizzak LM005 a legjobb téli gumiabroncs

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Bridgestone téli gumiabroncsai bizonyulnak a legjobbnak az autós szaklapok tesztjein. Most sem történt ez másképp. A 2021-es német Auto Motor Sport gumiabroncs tesztjén „nagyon jó” minősítést szerzett. A szintén német Auto-Zeitung és az angol Auto Express megmérettetésén is a dobogó legfelső fokára állhatott a Blizzak LM005.

Az Auto Motor Sport a Blizzak LM005 195/55 R16 87H méretű abroncsot tesztelte több más márka termékeivel együtt. A nedves és jeges téli úton nyújtott teljesítményével emelkedett ki a mezőnyből és ezzel érte el a „nagyon jó” minősítést.

Az Auto Zeitung a 235/55 R18-as méretű abroncsokat tesztelte a Bridgestone téli gumiabroncsa mellett 9 másik gyártó termékét vették górcső alá. A teszt során a nedves, havas úton történő tapadása győzte meg a mérnököket, de kiválóan teljesített száraz útviszonyok között is.

Az angol Auto Express felmérésen tizenegy tesztből 7 kategóriában bizonyult a legjobbnak a 225/45 R17 paraméterű Blizzak LM005. A hét első hely tartalmazza a legjobb havas és nedves úton fékezés, nedves úton kezelhetőség, nedves úton tapadás, száraz úton fékezés, száraz úton kezelhetőség és gördülési ellenállás minősítést. A maradék 4 kategóriában sem szerénykedett a Blizzak, második hellyel zárt. Ezekkel az eredményekkel abszolút győzelmet aratott a 11-es mezőnyben. Az angol magazin összefoglalója szerint a Bridgestone abroncs a legjobb választás a sötét téli napokra.

A Bridgestone Blizzak LM005 mintázata

Az LM005 egyedi barázdái jobb tapadást és hajtást biztosítanak havas úton. A Blizzak LM005 mintázatát kimondottan téli útviszonyokhoz alakították ki. Barázdái mélyebbek, és cikkcakkos elrendezésük révén elvezetik a vizet, latyakot és havat az abroncs felületétől, így még jobb tapadást biztosítanak havas és nedves úton.

A gumiabroncs összetételnél egy kizárólag a Bridgestone által használt NANOPRO-Tech technológiát alkalmaznak. A független vizsgálatok alapján a Blizzak LM005 nedves úton nyújtott teljesítményével kiérdemelte az EU „A” címkeosztály megjelölést – ez a legmagasabb elérhető minősítés.  Az abroncs gyorsabb megállást és jobb tapadást ér el a NanoPro-Tech ™ technológiának köszönhetően.

A Bridgestone méltán büszke lehet téli gumiabroncsára, hiszen az eredmények azt igazolják, hogy megérte a befektetett munka. A Blizzak LM005 fejlesztését egy olyan kutatás előzte meg, amely 20.000 gépkocsivezető visszajelzését vette alapul a havas utakon tapasztalt kihívásokról, ezek az ismeretek is hozzájárultak a teszteken elért kiváló eredményekhez.