A Nokian abroncsok előkelő helyen végeztek több független európai téli gumiabroncs teszten

A német ADAC-ot nem kell bemutatnunk, hiszen az 1903-ban alapított klub szezonról-szezonra biztos bázist jelent valamennyi autótulajdonosnak, akik vásárlás előtt már alig várják, hogy megérkezzenek a teszt eredmények. A klub téli gumiabroncs tesztjén, a 215/65 R15 méretben összesen 16 gumiabroncsot vizsgált meg. A legfőbb szempontok között szerepeltek a tökéletes tapadás és a havas úton tapasztalt kiemelkedő vonóerő, amelyek alapján a Nokian WR D4 gumiabroncs a második helyen végzett. Az ADAC külön kiemelte a Nokian téli abroncs száraz utakon nyújtott jó teljesítményét és az alacsony üzemanyag fogyasztását is.
Az olasz AlVolante magazin hat népszerű márka téli gumiabroncsát valamint egy hólánccal ellátott nyári abroncsot is tesztelt 205/55 R 16 méretben. A teszteket már a korábbi téli szezonban elkezdték, éjszakai zord hideg téli időjárás mellett. A legfontosabb szempont a fékteszt volt: 40km/h sebességnél vizsgálták a megállás hosszát, amelyen kétség kívül a téli abroncsok szerepeltek a legjobban. Gondolta volna, hogy nyári abronccsal rendelkező autója téli viszonyok között nagyjából 37 méter után tud csak megállni, míg a hólánccal ellátott nyári abroncs 28 méternél ellenben a téli abronccsal, amely 17 méternél áll meg? Talán ezek az adatok mutatják meg a legjobban, miért is olyan fontos időben váltani a nyári abroncsokról télire. A havas pályát követően száraz és nedves utakon is elvégezték a teszteket, amelyek alapján összességében a Nokian WR D4 megkapta az ezüstérmet a havas útviszonyok mellett tapasztaltak valamint a kiváló féktávolság miatt.
A svéd TeknikensVärld téli gumiabroncs tesztjén 18 abroncs vett részt, amelyen a Nokian WR D4 lett a legkiválóbb gumiabroncs száraz és nedves útfelületeken egyaránt.

Az Automobilismo autós magazin pedig a Nokian Weatherproof abroncsot vizsgálta, amelyet az idei téli szezon legjobb szezonális gumiabroncsának hirdetett. A Nokian négy évszakos gumiabroncsa első osztályú biztonságot, maximális teljesítményt és tartósságot nyújt egész évben.
Matti Morri, a Nokian műszaki ügyfélszolgálati vezetője elmondta, hogy a Nokian téli és négy évszakos abroncsainak tesztelésére ideális az ivaloi vizsgaközpont, hiszen, évente öt hónapon át tudják tesztelni megfelelő körülmények között az abroncsokat, ezért is tudják folyamatosan javítani, fejleszteni azokat és növelni teljesítményüket.

,

A hideg reggelek beálltával egyre több felelős autótulajdonos dönt úgy, hogy nyári abroncsait télire cseréli. Ha még most keresi a megfelelő téli abroncsot, akkor ez a cikk Önnek (is) szól, hiszen összegyűjtöttük a legfontosabb európai független téli gumiabroncs tesztek eredményeit!