ADAC téligumi teszt 2014 - III. rész - Négyévszakos abroncsok

4) Uniroyal AllSeason Expert

Az Uniroyal 4 évszakosa csupán havon és jégen nyújtott elfogadható teljesítményt. A száraz felületen mért telesítménye és a gyenge kopásállósága miatt azonban megbukott az ADAC vizsgáján.

3) Kumho Solus HA31

Egy másik modell amelyik megbukott a teszten. Az okok pedig a túlzottan magas üzemanyag fogyasztást és a szárazon mért gyenge produkció.

2) Vredestein Quatrac Lite

Az ADAC stáb szerint egyik típusú burkolaton sem volt meggyőző a Vredestein Quatrac Lite négyévszakos gumiabroncs teljesítménye. Bár az abroncs nem bukott meg, elégségesnél nem kapott jobb értékelést.

1) Falken EuroAllSeason AS200

Erős túlzás lenne azt állítani, hogy a teszt győztese, hiszen a Falken is csupán elégségesre vizsgázott.

Összesített táblázat:


























Mit gondoltok, volt-e értelme egy ilyen tesztnek? Vagy a teszteredmények a teljes valóságot fedik és ezek alapján semmi értelme négyévszakos abroncsokban gondolkozni?

(A témáról korábban magam is írtam, melyben megpróbáltam bemutatni, kinek is érheti meg mégis egy négyévszakos abroncsszett.)
,Az idei ADAC téli autógumi teszt két fő kategóriája mellett (175/65 R 14 T és 195/65 R 15 T , az eredményekért kattintsatok a kívánt méretkategóriára!) amolyan ráadásként, négy modellel a négyévszakos abroncsok is sorra kerültek.

Bár az eredményeket nézve az az ember érzése, az ADAC kimondottan le szeretne mindenkit beszélni a négyévszakos abroncsok (legalábbis téli) használatáról.

A négy mintázatból ugyanis kettő elbukott, míg a másik kettő a szintén gyenge elégséges kategóriát érte csupán el. A sorrendet az előző két cikkel megegyező módon, hátulról indítva teszem közzé.