Auto Bild téligumi teszt 2014 – II. rész

Az idei év hat legjobb téli abroncsa, az Auto Bild szerint


6) Bridgestone Blizzak LM32 S

Azonnal egy erős versenyző a téligumi piacon. Kiegyensúlyozott teljesítmény minden úttípuson. Kimondottan jó tapadás havon, rövid fékút havas és nedves felületeken, valamint jó ár/érték arány. Negatívumként az egy hajszállal hosszabb száraz fékutat hozta fel az Auto Bild csapata.

5) Goodyear UltraGrip 8 Performance

Prémium kategóriás téligumi, prémium teljesítménnyel havon és nedves úton egyaránt. Minden úttípuson (száraz, nedves, havas és jeges) kimagasló kanyarvételi készség és kellemes vezetési élmény jellemezte. Negatívumként a Bridgestone téli ab roncsához hasonlóan csupán a hajszállal hosszabb száraz fékutat rótta fel az Auto Bild.

4) Nokian WR D3
Egy újabb kiegyensúlyozott és biztonságos téligumi modell a Nokiantól (akit a téli abroncsok specialistájának is tartanak.) Dinamikus kezelhetőség, precíz manőverező készség és rövid fékút jellemzi az abroncsot. Ezek tetejében alacsony menetzaj és kellemes komfortérzet várható el a Nokian WR D3-tól.

Az első olyan téligumi az Auto Bild idei tesztjén, ahol nem tudott semmilyen komolyabb negatívumot kiemelni a tesztcsapat.

3) Continental WinterContact TS 850
Míg az ADAC-nál ez a mintázat vitte el a pálmát, az Auto Bild csapatánál „csupán” csak a dobogó alsó fokát csípte el a WinterContact TS850-es.

Ettől még utóbbi szaksajtónál is igazi specialistaként jellemezték a gumit, amely meggyőző kezelhetőséget mutat nedves burkolaton, kiváló váloaszreakciókt nyújt az aquaplaning szimulációknál, komfortos és csendes téli abroncs. Negatívumokról ezúttal sem szólt a fáma. Talán azért mert nem is létezik ilyen.

2) Michelin Alpin A4
Vitathatatlanul a Michelin – egyik – csúcsterméke az Alpin A4 téligumi. Első pozitívumként a kiváló ár/érték arányt emelte ki az Auto Bild zsűri, majd sorban astabil kanyarvételi készséget, a havon való kezelhetőséget, a precíz kormányozhatóságot, az alacsony gördülési ellenállást valamint a magas kopásállóságot.
Igazi negatívumot ezúttal se keressünk!

1) Dunlop SP WinterSport 4D
Kimagasló minőség és teljesítmény a téli gumi piac, 2014-es élharcosától. Az előzőekben felsorolt pozitívumok csak ismételhetők a Dunlop termékének esetében. Elég minőségi jellemző, hogy az Auto Bild 2014-es téli tesztjének győztes abroncsáról beszélünk.


Az egyes tesztkategóriák győztes abroncsai

 

,Mostani témánk első részében már megismerhettétek, az idei Auto Bild téli gumi teszt 16 versenyzőjének sorrendjét, egészen az első hat helyezettig. A legjobban szereplő mintázatokat pedig megtaláljátok ebben az írásban.

A listán túl, az egyes tesztkategóriák menőit, azaz az adott teszttípust legjobban teljesítő téli gumikat mutatom be egy grafika segítségével.

(Ha lemaradtál a cikk első feléről, kezd itt az olvasást>>)