Megnyílt az Arctic Center, a Goodyear finnországi tesztpályája

A pályán természetesen megtalálhatók a különböző borítású útszakaszok (jeges, havas, nedves és latakos borítás), éles kanyarok és hosszabb egyenesek váltják egymást, hogy mind a kanyarvételi tulajdonságok, mind pedig a fékút tesztelhető legyen.

A centert Jean-Pierre Jeusette, a Goodyear Innovációs Központjának gazgatója, Laurent Colantonio (egy másik részleg vezetője), illetve a skandináv Goodyear irodát vezető, Ludvig nyitotta meg.

A Goodyear vezetősége nagy izgalommal várta az Arctic Center megnyitását. Az a lehetőség, hogy ideális jég- és hóviszonyok között tesztelhetnek, komoly versenyelőny azokkal szemben, akiknek nincs ilyen infrastruktúrája.

Már ezen a pályán zajlott – még a fejlesztési fázisban – a Goodyear Ultragrip 9 téligumi tesztelése is.


,Az Északi-sarkkörtől 300 kilométerre északra (a Mikulástól is messzebb), Ivalo mellett nyílt meg a Goodyear-Dunlop impozáns létesítménye, az Arctic Center mely kimondottan a téli gumiabroncsok tesztelését szolgálja.

Ivalo egyébként azért lehet ismerős egyes – jó memóriával rendelkező – olvasóinknak, mert a Nokian kapcsán említettük már a finn városkát. A Nokian is itt tartja – hosszú ideje – téli tesztjeit.

A pálya rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, ennek oka pedig földrajzi elhelyezkedése. Az Arctic Center ugyanis egy völgy közepén fekszik, így a mikroklíma optimális körülményeket biztosít a különböző téli abroncs tesztekhez.