news/big_image/2023/06/itf-marso-nyir1open-web.png

15.000 dollár összdíjazású nemzetközi teniszverseny a MARSO Tenisz Centrumban

A MARSO Tenisz Centrum első alkalommal szervez nemzetközi versenyt. A 2023. június 4-11. között megrendezésre kerülő 15.000 dollár összdíjazású verseny az ITF MEN'S WORLD TENNIS TOUR nyíregyházi állomása. A sportesemény célja, hogy a nyíregyházi teniszkedvelőknek és az utánpótlás számára is rangos mérkőzéseket biztosítson a MARSO Tenisz Centrum. 

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Az átvétel óta folyamatosan azon dolgozik az egyesület, hogy a megyeszékhely tenisz kedvelői méltó környezetben sportolhassanak. Ennek megfelelően számos fejlesztésen van túl a tenisz centrum és több színvonalas hazai versenynek/bajnokságnak adott már otthont.  

A MARSO Tenisz Centrum Egyesület a több mint öt évvel ezelőtti átvételkor azt vallotta, hogy terveinek megvalósításával hosszú távú értéket kíván teremteni a városnak és felvértezve egy megbízható támogatói körrel, virágzó utánpótlás nevelő bázissal, országosan és akár nemzetközi szinten is jó hírét kelti Nyíregyházának és a MARSO Kft. -nek is. Ma már elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek munkája beérett, hiszen 2023-ban nemzetközi teniszversenyt szervezhet az egyesület Nyíregyházán. 

A versennyel kapcsolatban május 31-én sajtótájékoztatóra került sor a nyíregyházi Polgármesteri Hivatalban. 

„Most egy olyan verseny kerülhet megrendezésre Nyíregyházán, amelyhez kellett az elmúlt évben megvalósult fejlesztés. A lelátók egy része új ülőkét, a

járda új térkő burkolatot kapott, modern, új öntözőrendszer került kiépítésre. Most már biztosítva vannak azok a feltételek, amelyek egy ilyen nagyszabású verseny megszervezéséhez szükségesek. A sportrendezvényeket Nyíregyházán mindenki szereti, minden generáció, így remélem, még közelebb hozza a teniszkedvelőket a verseny és sokan ellátogatnak a verseny ideje alatt a centrumba” – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

„A Magyar Tenisz Szövetség nagyon boldog volt, amikor év elején megkerestek bennünket a MARSO Tenisz Centrum képviselői a nemzetközi tenisz verseny szervezése kapcsán. Örülünk neki, hogy az egyesületnek és a város önkormányzatának köszönhetően Nyíregyháza is bekapcsolódhat a nemzetközi teniszéletbe” – mondta Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója.

„A társadalom, a sport és a tenisz iránt elkötelezett emberekre, támogatóra van szükség ahhoz, hogy egy 15.000 dollár összdíjazású nemzetközi versenyt szervezhessünk Nyíregyházán és szerencsés helyzetben vagyok, hiszen ilyen emberek vesznek körül. A két fő támogató – az IMMO-GENERÁL Kft. és a MARSO Kft. – mellett közel tíz nyíregyházi vállalat segíti a szervezést, hogy a nemzetközi verseny minél magasabb színvonalon valósulhasson meg, amiért köszönet jár” – mondta Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum Egyesület elnöke és a verseny igazgatója. Kiemelte, hogy már június 3-án, szombaton érkeznek játékosok a pályákra és június 4-én, vasárnap elkezdődnek a selejtezők.

A képen balról jobbra: Katona Attila, a főszponzor IMMO-GENERÁL Kft. ügyvezető igazgatója, Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum Egyesület elnöke, a verseny igazgatója és Becser Zoltán, a MARSO Kft. ügyvezető igazgatója

A 2023. június 4-11. közötti versenyre több mint 500 versenyző regisztrált, így egy nagyon erős mezőny alakult ki. A főtáblára 32 játékos fér fel a selejtezőn pedig 64-es tábla lesz. A nevezők között jelenleg a legmagasabban rangsorolt svéd játékos 248. az ATP világranglistáján, továbbá fontos kiemelni, hogy aki 450. hely alatt van, annak selejtezőt kell játszania. A győztes a pénzdíjon felül 15 ATP ponttal is gazdagabb lesz.

Szurkolhatunk nyíregyházi versenyzőknek is: Juhász Bence, aki a MARSO Tenisz Centrumban kezdte pályafutását, Pál Noellel együtt a főtáblán kezd, míg Závaczki Milán, aki szintén MARSO TC-s versenyző, a selejtezőben kapott lehetőséget.

Összesen 12 magyar versenyzőnek szurkolhatunk a héten egy erős nemzetközi mezőnyben, mely tele európai teniszezőkkel, de van, aki a messzi Kolumbiából, Argentínából, Brazíliából vagy a világ másik szegletéből, Indiából és Japánból érkezik.

Az biztos, hogy izgalmas pillanatoknak lehetnek szemtanúi azok, akik kilátogatnak június 4-11. között a Nyíregyházi Városi Stadionban található MARSO Tenisz Centrumba. A belépés ingyenes és a szervezők az ITF weboldalán, valamint a MARSO TC Facebook oldalán is folyamatosan tájékoztatják majd a várható mérkőzésekről és az eredményekről is a teniszkedvelőket.