news/big_image/2021/04/news-hull02-1-.png

2021-ben is összefogásban a használt gumiabroncsok begyűjtésében

A MARSO Kft. és a Continental Hungaria Kft. működésében jelentős hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyaránt. Mindezek megközelítésében a két vállalat már korábban is együttműködött a használt gumiabroncsok újrahasznosításában, amely 2021-ben tovább folytatódik.

A gumiabroncsokkal foglalkozó vállalkozásoknak továbbra is kiemelt feladatot jelent a közúti forgalomban már nem használható gumiabroncsok megfelelő helyre történő elszállíttatása. A MARSO Kft. országos gumiabroncs viszonteladói háttere és saját logisztikai infrastruktúrája jelenti a megoldást erre a problémára a Continental Hungaria Kft.-vel együttműködve. A MARSO Kft. a Continental Hungaria Kft. részére jelentős mennyiségű használt gumiabroncs begyűjtését vállalta korábban, amely idén is folytatódik. Ennek a közös munkának köszönhetően 2020-ban 4400 tonna használt gumiabroncsot sikerült begyűjteni.

2021-ben továbbra is szoros összefogásban történik a használt gumiabroncsok begyűjtése a két vállalat részéről, azonban már nemcsak energetikai, hanem anyagában történő újrahasznosításról is beszélhetünk. Míg az előbbi esetben égetés során például elektromos áramot hoznak létre, addig az utóbbi lehetőségnél sokkal szélesebb körű újrafelhasználást lehet elérni. A használt abroncsok anyagában történő újrahasznosítása során nem változik a gumi szerkezete, nem kerül elégetésre, hanem ledarálják, majd eltávolítják a fém erősítőszerkezet anyagát és a szövetet, hogy a végén csak a gumi maradjon granulátum formájában. Ezek a gumiőrlemények pedig a későbbiekben például játszótereken, rekortán futópályákon, műfüves labdarúgópályákon újrahasznosíthatóak.

2021-ben is valamennyi MARSO Partner Hálózat és PEX Hálózat tagnak, illetve a két vállalat által forgalmazott termékeket vásárló viszonteladóknak továbbra is lehetőségük van a területileg illetékes nagykereskedelmi üzletkötő felé jelezni elszállítandó használt gumiabroncs igényét, aki a központ felé továbbítja azokat. Az abroncsok begyűjtése a „körjáratokban” lévő MARSO-s teherautókkal történik, majd a begyűjtött használt abroncsokat továbbítják energetikai és anyagában való hasznosításra.

A MARSO Kft. nagykereskedelmi üzletkötőinek elérhetőségei, akiket kereshetnek használt gumiabroncs begyűjtésének céljából:

Terület

Nagykereskedelmi üzletkötő

Telefonszám

E-mail cím

Baranya megye, Somogy megye, Tolna megye

Tompos Gábor

(30) 830-0042

[email protected]

Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye

Verébné Trényi Edit

(30) 349-4012

[email protected]

Békés megye

Bugyinszki Tamás

(30) 172-2527

[email protected]

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Nógrád megye

Bana Gábor

(30) 194-2764

[email protected]

Fejér megye, Veszprém megye

Molnár László

(30) 349-4022

[email protected]

Győr-Moson-Sopron megye, Komárom-Esztergom megye

Molnár Lajos

(30) 830-0011

[email protected]

Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye

Mező Tibor

(30) 349-4008

[email protected]

Pest megye, Budapest

Jakus Annamária

Ádám Zsolt

Sipos Zoltán

(30) 535-9007

(30) 535-9003

(30) 830-0043

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Magály Péter

(30) 185 6957

[email protected]

Zala megye, Vas megye

Kocsis Ádám

(30) 830-0041

[email protected]

A beérkező igényeket a MARSO Kft. hulladékgazdálkodási menedzsere, Rudolf Gergely ([email protected]) összesíti, egyezteti és folyamatosan felügyeli azok elszállítását is. Az elszállításnál is fontos szempont a környezettudatosság, hiszen begyűjtéskor egy sorrendiség kerül felállításra – a logisztikai útvonalakat figyelembe véve –, de természetesen az elsődleges cél, hogy minél gyorsabban megtörténjen az elszállítás. A viszonteladók részére is kedvező a két vállalat összefogása, hiszen a MARSO Kft. év végén nyilatkozatot nyújt át a begyűjtött mennyiségekről, amelyet ők a környezetvédelmi hatóság felé továbbíthatnak.

A fenntarthatósági elvek szem előtt tartása és a környezettudatos működés összehangolt munkát (nem kevés időt és energiát) igényel, azonban ezen célok mindkét nagyvállalat számára stratégiai fontosságúak.

Tegyünk együtt, közösen, egy tisztább és tudatosabb világért!