news/big_image/2021/12/1639664189_news.png

A sport mindenkié!

Ez a mottója a Rejtett Kincsek Down Egyesület kézilabda csapatának, a Kincsek SC Nyíregyházának is, amelyet a MARSO Kft. támogatott év végén.

 A nyíregyházi székhelyű Rejtett Kincsek Down Egyesület a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat támogatja abból a célból, hogy teljes jogú tagjai lehessenek a társadalomnak. A közel negyed évszázados egyesület munkája során olyan programokat szervez, amelyek egymásra épülnek és így biztosítják a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségét a mai világban. Szinte valamennyi életszakaszban tudnak segítséget és információt nyújtani az érintett családoknak és szakembereknek egyaránt.

Az egyesület égisze alatt működik a Kincsek SC Nyíregyháza kézilabda csapat is, amelyben a nehézséggel küzdő gyerekek ép társaikkal együtt kézilabdázhatnak és ez mentálisan hatalmas erőt jelent nekik. A csapat missziója is ez: „A sport mindenkié”.

A MARSO Kft. a csapat megkeresésére igent mondott, így december elején 150 000. forinttal támogatta a kézilabdásokat, akik ennek köszönhetően a tavaszi szezonban könnyebben tudnak eljutni az egyes mérkőzésekre. A Kincsek SC Nyíregyháza ugyanis részt vesz a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyesített bajnokságán is.

„Hatalmas segítség nekünk ez a támogatás, hiszen a mérkőzésre eljutás jelentős anyagi terhet ró az egyesületünkre” – mondta Tarnavölgyi Gergely, az egyesület sportigazgatója a személyes találkozón, melyen Márkus Tibor, a MARSO Kft. kereskedelmi igazgatója a közelgő karácsony alkalmából meglepte a csapatot a tavaly kiadott MARSO 30 Közlekedj okosan! társasjátékokkal is.

 A Rejtett Kincsek Down Egyesületről és a Kincsek SC Nyíregyháza csapatról bővebben az alábbi linken lehet olvasni: https://www.downegyesulet.hu/