news/big_image/2021/11/news.png

Az országos hálózattal rendelkező MARSO Kft. 1.000.000 Ft-tal támogatta a „Harc az életért” alapítványt

A több, mint 30 éves nyíregyházi vállalat, a MARSO Kft. ebben az évben is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházához köthető szervezetet támogatott 1.000.000 Forinttal.  

A 2021. november 24-i sajtótájékoztatón Dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója köszöntötte először a sajtó képviselőit és az adományozót: 

„Nagyon nagy öröm mindannyiunk számára, amikor adományt vehetünk át, hiszen aki adományoz, az gondol másokra is lehetősége szerint, legyen ez egyén vagy civil szervezet. Az adományozó pedig olyan célokat fogalmaz meg és olyan célok támogatására ad akár pénzt, akár eszközt, amellyel az adományozott javítani tudja a betegellátás komfortját vagy a dolgozói elégedettségét. Ezek a célok pedig mindenki számára nagyon fontosak.” 

A MARSO Kft. a gumiabroncs és az autószerviz hálózatának köszönhetően országos lefedettséggel és ismeretséggel rendelkezik. Naponta több – évente így több tucat – szponzoráció iránt érdeklődő (számos országos) szervezet veszi fel a kapcsolatot a MARSO-val.  A nyíregyházi székhelyű vállalat számára azonban mindig elsőbbséget élvezett a helyi kultúra, sport, egészségügy támogatása. 

„A ma már több, mint 30 éves MARSO Kft. az elmúlt évek alatt sikeresen és eredményesen tudott működni. Ez az eredmény összességében a kollégáim magas szintű munkájának is köszönhető és ez lehetőséget tud adni arra, hogy támogassunk. Lokálpatrióta vállalatként évek óta támogatjuk a nyíregyházi sportot, kultúrát és természetesen az egészségügyet is. Habár az elmúlt időszakban a koronavírus került a középpontba az egészségügyben, nem szabad elfelejtkeznünk más osztályokról és egyéb súlyos betegekről sem. Ezért is esett a választás a Hematológiai Osztályra és ezen belül is a „Harc az Életért” Alapítványra. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő évek eredményei és a jövő is lehetőséget tud adni a MARSO Kft. számára, hogy folytassuk azt a hagyományt, hogy minden évben tudjuk segíteni a kórház munkáját adományunkkal” – összegezte Becser Zoltán, a MARSO Kft. ügyvezető igazgatója.  

A Hematológiai Osztály Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felnőtt lakosságának hematológiai szakellátását végzi, azaz a megyei szintű progresszív ellátás keretében a csontvelő transzplantáción kívül gyakorlatilag minden hematológiai terápiát elvégez. Ezen az osztályon történik a fiatal acut leukaemiás betegek nagydózisú cytostatikus kezelése is.  

A MARSO Kft. által támogatott nyíregyházi kórház hematológiai osztályának „Harc az Életért" Alapítványát annak idején egy fiatalon elhunyt betegük édesapja alapította. 2016 óta  pedig az alapítvány a kórház Központi Laboratóriumát is támogatja, mivel a két osztály számos területen együttesen dolgozik a hematológiai betegek diagnosztikájában és ellátásában is. 

„A hematológiai osztály 1983-ban alakult és olyan új ellátási forma volt, ami hiányzott a megyéből. Ma már a csontvelő transzplantáció kivételével minden hematológiai beteg ellátása megoldott az osztályon. Elmondható, hogy jelenleg európai szintűek azok a körülmények, amelyekben a betegeinket el tudjuk látni. A mi jelszavunk: egy lépéssel a napi rutin és a többiek előtt kell járni és ezt a célt szolgálja az alapítvány is. Az adomány jó helyre kerül, hiszen az alapító okiratban megfogalmazottaknak megfelelően elsősorban a betegek ellátási körülményeinek javítására valamint kisebb értékű terápiás és diagnosztikai eszközök beszerzésére fordítjuk majd” – zárta a sajtótájékoztatót a nemrégiben tudomány kategóriában megyei Prima-díjjal kitüntetett Dr. Szerafin László, a hematológiai osztály osztályvezető főorvosa, az alapítvány kuratóriumi elnöke.