news/big_image/2024/05/hi-rek-oldalke-p-1200x450-vanye.png

Elnökségi tagként erősíti a MARSO a nyíregyházi vállalkozói közösséget

Lokálpatrióta vállalatként, a MARSO számára mindig is fontos volt a helyi kulturális élet, az egészségügy és a sport támogatása. Számos területen nemcsak szakmai, hanem ma már baráti kapcsolatot is ápolnak a helyi vállalatok vezetői, hiszen mindenki számára fontos a vármegyeszékhely jövője.

A nyíregyházi civil szektor aktivitásának növelésével, a helyi fiatalok, vállalkozások támogatásával alakult meg 2012-ben a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesülete (VANYE). A szervezet megalapításában kiemelt szerepet vállalt a MARSO egyik alapító tulajdonosa, Somlai Sándor is, akinek 2016-ban bekövetkezett hirtelen halála után Márkus Tibor, az egyik második generációs tulajdonos vált taggá. 2023-ban felkérést kapott elnökségi tag jelölésre. Örömmel fogadta el, hiszen számára különösen fontos volt – mint jelenleg legfiatalabb elnökségi tag –, hogy a 12 éve megfogalmazott célokat továbbra is erősítse az egyesület és a maga lendületével hozzáadott értéket tudjon teremteni:

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek elnökségi tagnak 2023-ban, amelyet örömmel vállaltam el. Egyrészt a MARSO számára mindig is fontos volt a helyi társadalmi felelősségvállalás, és az, hogy különböző területeken mi is hozzá tudjunk járulni a város fejlődéséhez. Másrészt a saját ismerősi körömben is ma már egyre több új generációs vállalkozó van, akiknek szeretném, ha átadásra kerülnének azok az alapértékek, amelyek mentén 2012-ben megalakult az egyesület. Nemcsak az a fontos, hogy a helyi vállalkozói hagyományok, kapcsolatok továbbra is fennmaradjanak, hanem az is, hogy a következő generáció tovább vigye és erősítse is azokat” – összegezte Márkus Tibor kereskedelmi igazgató.

A VANYE elnökségi tagjaként május közepén „Nyíregyházi fiatalok a világ körül” témában szervezett Márkus Tibor egyesületi találkozót a Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdőn található Barbizonban. A „Szakmai közösségfejlesztés a nyíregyházi vállalkozók körében” című projekt keretében olyan előadók kerültek meghívásra, akik vagy nyíregyházi kötődéssel rendelkeznek vagy segíthetnek fiatal vállalkozóknak kijutni a nemzetközi piacra. Ez utóbbi témában Papp László, a Concorde MB Partners tagja, aki elemzőként, majd vezetőként széleskörű tapasztalatokat szerzett főként a gépipari gyártás, az élelmiszergyártás, IT szolgáltatások és a magánegészségügy területein. Somogyi Tibor a DokiApp alapító ügyvezetőjeként nyíregyháziként ma már nemzetközi vizekre tudott evezni, aki „Nyíregyházáról a Szilícium-völgyig – avagy egy digitális tech startup útja a szülővárostól Amerikáig” címmel tartott előadást. Gincsai Tamás pezsgőkészítő borász pedig megismertette a jelenlévőkkel azt az áldozatos és erőn felüli munkát, amelynek köszönhetően a „Tokajból” Goodwoodba érkezhetett meg a Kincsem nevű pezsgővel.

A jó hangulatban telt eseményen több, mint félszáz helyi vállalkozó jelent meg és szinte valamennyi generáció képviseltette magát, amely kiválóan bizonyítja azt is, hogy Nyíregyházán is felnőtt egy új nemzedék, akik ma már tulajdonosok és több száz dolgozójukért felelősséggel is tartoznak.

pályázati logó