Előnyben a MARSO Tenisz Centrum

A közel 30 éves MARSO megbízható, megbecsült tagja a vállalkozói szektornak. A társadalomról felelősséggel gondolkodó vállalatként megalapításunk óta elkötelezett támogatói vagyunk a nyíregyházi sportnak (rally cross, kosárlabda), a város kulturális életének és a jövő nemzedék tehetséges sportolóinak. Ha a nyíregyházi kollégák sport iránti elhivatottságát vesszük figyelembe, akkor biztosan kijelenthető, hogy a labdarúgáson túl a tenisz a második legkedveltebb sportág. Tavaly nyáron a nyíregyházi topvállalatok között elsőként szerveztünk Tenisz Kupát.Mindezek ismeretében nem volt kérdés, hogy a nyíregyházi tenisz létesítmény üzemeltetéséreelőző év végén kiírt pályázatra elsőként jelentkezett a MARSO Tenisz Centrum SE (továbbiakban MTC), bízva abban, hogy az ország egyik legjobb adottságával rendelkező tenisz sportcentrum újból méltó lesz korábbi hírnevére.

A 15 salakos teniszpályával bíró komplexum üzemeltetése nem kis feladat, azonban nem is ismeretlen, hiszen a MARSO már korábban is részt vállalt a helyi teniszklub működtetésében, amely időszak alatt számos hazai és egy rangos nemzetközi WTA teniszversenyt (2008/09 szezon 10.000 USD összedíjazású női felnőtt verseny) is szervezett. Sokan nem tudják, de Fucsovics Mártont pályafutása elején, több mint 15 évvel ezelőtt, a nyíregyházi teniszklubvette a szárnyai alá és a MARSOis végig támogatta a kiváló labdaérzékű kisfiúból tehetséges versenyzővé válását. 

A MARSO Tenisz Centrum március elsejei hivatalos megnyitóján részt vett Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy a versenysport mellett nagyon fontos a szabadidősport támogatása is, mivel az állami cél az, hogy minden gyermek sportoljon. „Ha a gyermekek sportosak lesznek, akkor az a család több tagját testmozgásra fogja késztetni, és ez fordítva is így van” – hangsúlyozta az államtitkár.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt mondta, a nyíregyháziak büszkék a pályafutását innen elindító, az idei Australian Openen nyolcad döntős Fucsovics Mártonra. „Azt szeretnénk, hogy a következő években ilyen tehetségeket neveljen ki a megyeszékhely” – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc.

A rendezvényen részt vett Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetsége elnöke is, aki köszöntőjét egy „Hajrá Nyíregyháza!” mondattal kezdte, majd hozzátette, több mint tíz éve nem járt itt, de ez a jövőben változhat.
"A kiemelt sportágak közé kerülésével a tenisz komoly lökést kapott, s a cél az, hogy a sportágfejlesztési támogatások segítségével egyre kevésbé függjön a szülők anyagi erejétől egy új magyar tehetség kinevelése" – mondta Dr. Szűcs Lajos elnök.

Sok munka állt előttünk az átvételkor, de talán az első legfontosabbaz volt, hogy megteremtsük a feltételeket a színvonalas és igényes sporthoz. A téli szezonra az MTC kapott egy vadonatúj 3 rétegű hőszigetelt tenisz sátrat, új nagyteljesítményű kazánt, így már méltó körülmények között lehetett gyakorolni és játszani télen is a 3 fedett pályán. 
A jó idő beköszöntével együtt a 15 pálya teljes felújítása megtörtént, hiszen több mint 50 tonna salakkal töltöttük fel a pályákat, amelyek új, jobban látható vonalakat, labdafogó hálókat is kaptak. Mindezek mellett a karbantartáshoz elengedhetetlen gépeket vásároltunk, 70 méter hosszan új kerítést telepítettünk és 4 szivattyúval üzemelő új öntöző rendszert állítottunk be. A klub épülete kívülről és belülről is megszépült, a női és a férfi öltözőket felújítottuk valamint modernebb, könnyen használható, mobiltelefonra optimalizált pályafoglalási rendszert vezettünk be.

Három rétegű hőszigetelt tenisz sátrat kapott nyíregyházi tenisz centrum

Az infrastruktúra megteremtésén túl versenyek szervezésében is aktívan közreműködtünk: májusban a L12, F12, L18-as korosztályos verseny zajlott, júniusban a Somlai Sándor Emlékversenyen az L12, F12, L16 és F16-os korosztálynak nyílik lehetősége pontot szerezni. A Korosztályos Vidék Bajnokság is Nyíregyházára érkezik június 19-28. között, amely esemény rendezési jogát a Magyar Tenisz Szövetség nyílt pályázatán nyertük meg. A korosztályos versenyek mellett természetesen számos amatőr versenynek is helyet adunk, segítjük a lebonyolításukat. Ilyen volt például május 17-i MARSO Barátságos Tenisz Kupa, de lesz június elején Matracdepó Kupa is.
Több kezdő tanfolyamot is indítottunk, ahova 6-12 éves fiúk és lányok jelentkezését várjuk, hiszen hangsúlyosabb szerepet kívánunk adni az utánpótlás nevelésnek is. Férfi csapatunk a csapatbajnokság tavaszi fordulóját veretlenül zárta, így az őszi fordulót nagy reményekkel várjuk, hiszen a tét a feljutás.

- Feltámasztjuk a nyíregyházi teniszt a több éve tartó kómából! Hisszük, hogy a terveink megvalósításával hosszú távú értéket teremtünk városunknak és felvértezve egy megbízható támogatói körrel, újra virágzó utánpótlás nevelő bázissal, mely országosan és a későbbiekben akár nemzetközi szinten is jó hírét kelti Nyíregyházának és a MARSO-nak – összegezte Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum SE elnöke.