news/big_image/2022/04/news-1-.png

„Frigyre lépett” a MARSO Kft. és a Rejtett Kincsek Down Egyesület

A Rejtett Kincsek Down Egyesület inkluzív kézilabda-csapatának, a Kincsek SC-nek tavaly 150 ezer forintot adományozott a MARSO Kft. A támogatást a nyíregyházi székhelyű egyesület az utazási költségeinek enyhítésére használta fel, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség közös bajnokságának versenyeire messzire kellett buszozni. Az idei, 2021/22-es szezonban Tatán, Győrben és Tiszaföldváron is már pályára léptek a Kincsek SC kézilabdázói, és május végén is vár még rájuk egy forduló a Fejér megyei Martonvásáron

Ezzel azonban a MARSO és a Rejtett Kincsek együttműködése nem ért véget, sőt, újabb szintre lépett! A MARSO Kft. tulajdonosai által alapított MARSO Tenisz Centrum Egyesület nemrégiben létrehozott egy kézilabda-szakosztályt, aminek a vezetésével Tarnavölgyi Gergelyt, a Rejtett Kincsek Down Egyesület sportigazgatóját bízta meg.

- A MARSO Kft. lokálpatrióta vállalatként mindig is fontosnak tartotta a helyi kultúra, sport, egészségügy támogatását. Örömmel fogadtuk Tarnavölgyi Gergely megkeresését, hiszen már tavaly év végén is segítettünk a Rejtett Kincsek Nyíregyháza SC csapatának, így megfelelő ismerettel rendelkeztünk a munkájukról. A MARSO-nál hisszük, hogy a sport mindenkié, így a nyíregyházi tenisz élet fejlődésén túl a jövőben a kézilabdában is hasonló célokat tűzhetünk ki – mondta Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum Egyesület ügyvezetője, a MARSO Kft. egyik második generációs tulajdonosa.

A közös munka részleteiről Tarnavölgyi Gergely, korábbi NBI.-es, 10-szeres felnőtt magyar válogatott kézilabdázó elmondta, nagyon örül annak, a MARSO-val kötött megállapodásnak köszönhetően hosszabb távon stabilizálódhat a Kincsek SC helyzete.

– Egy-egy hosszabb utazás alaposan megterhelte az egyesület kasszáját. Hálásak vagyunk a MARSO-nak, hogy a jövő szezonra biztosítja a megfelelő anyagi hátteret az inkluzív kézilabda-csapatunk versenyeztetéséhez. Az együttműködést pedig kibővítjük azzal, hogy az újonnan alakult MARSO-Kincsek SC ősztől a Magyar Kézilabda Szövetség Kisiskolás bajnokságában is indít majd csapatokat, méghozzá az ép gyerekek számára. Az együttműködésünk jelszava: „a sport mindenkié!”. A MARSO-val közösen ezért is támogatjuk, segítjük mind az ép, mind pedig a fogyatékkal élő fiatalok sportoltatását, akár inkluzív körülmények között is. A Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyrendszerében ugyanis együtt, egy csapatban lépnek pályára az értelmi fogyatékossággal élő és az egészséges kézilabdázók –mondta Tarnavölgyi Gergely, a Rejtett Kincsnek Down Egyesület sportigazgatója.

TAO határozat jóváhagyás

Módosított határozat

SFP MARSO TCE

TAO határozat 2023-2024

TAO módosított határozat 2023-2024

TAO SFP 2023-2024