news/big_image/2024/04/hi-rek-oldalke-p-1200x450-bkt.png

Ismerd meg az indiai BKT legmodernebb gyárát!

A Balkrishna Industries Limited (BKT) mezőgazdasági és ipari abroncs márka Indiából származik és a Gujarát megyében található Bhujban van az egyik gyára, India nyugati részén. Külön érdekesség, hogy a mai napig családi vállalkozásnak számít a BKT, amely 1988-ban kezdte meg a gyártást és mára már a világ egyik legjobban ismert márkájává nőtte ki magát mezőgazdasági, ipari valamint munkagép abroncsok területén.

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma már a BKT az egyik, ha nem a legnépszerűbb márka a saját szegmensében Magyarországon. Bármilyen gépről vagy felhasználási területről is legyen szó, a BKT nagyon széles méret- és mintázatválasztékot kínál a felhasználóknak, legyen szó a kombájntól kezdve a gyepkezelő berendezésekig vagy a targoncákon át a munkagépekig” – ismertette Simon Zsolt, a teher- és mezőgazdasági abroncsok nagykereskedelmi menedzsere.

A BKT legmodernebb és mára a legnagyobb gyára Bhujban található, ahova idén a MARSO is újra ellátogatott. A kiváló közös szakmai munkának köszönhetően a MARSO évről-évre meghívást kap a BKT importőreinek szervezett eseményeire. Ez alkalommal a marketingstratégiák, fogyasztói ismeretek és a Mesterséges Intelligencia kerültek a középpontba, de a gyárlátogatás során olyan információk is átadásra kerültek, amelyekhez tényleg csak azok juthatnak hozzá, akik már voltak ott.

ÉRDEKES SZÁMADATOK A BKT BHUJI GYÁRÁRÓL:

  • 2015-ben avatták fel a korszerű gyártóüzemet
  • több mint 300 hektáros területen helyezkedik
  • eredetileg 120 000 tonna/év abroncs termelési teljesítményre tervezték teljes kapacitás mellett
  • ezzel szemben 2023-ban az éves termelési cél már 600 000 tonna volt
  • 2026-ra 2.000.000.000 dolláros forgalomra törekszenek
  • közel 5000 munkavállaló dolgozik a gyár területén, ahol
  • külön kolóniát, vagyis „életet” is biztosít a BKT a munkavállalók családjainak iskolával, templommal, kisbolttal.

Külön érdekesség, hogy a BKT független Kutatási és Fejlesztési Központja is itt található, amely az innovatív gumiabroncsok tervezését és fejlesztését szolgálja, és lehetővé teszi azt is, hogy folyamatosan kutassák, hogyan tudják termékeiket fenntarthatóbb anyagok felhasználásával gyártani. A BKT kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát termelési folyamatokra, a hulladék csökkentésére és a környezeti felelősségvállalásuk is jelentős.

India sivatagi övezetében a gyár területén több, mint félmillió fát ültettek az elmúlt évek alatt és amint egy újabb csarnok alapköve elhelyezésre kerül, már fásítják is a környezetét. Mindezeknek köszönhetően az elmúlt években a környéken a csapadék gyakorisága is emelkedő tendenciát mutat.

A BKT márka jótékonysági munkája is kiemelkedő, hiszen támogatják az Akshaya Patra konyhát, amely közel 30.000 ételt biztosít a helyi iskolák gyermekeinek.

MIT KÍNÁL MÉG A HAZAI FELHASZNÁLÓKNAK A BKT MÁRKA?

„Magyarországon a tartós fogyasztási cikkekkel kapcsolatos jogszabály úgynevezett sávos jótállási időt határoz meg vásárlási értéktől függően, azonban a BKT értéktől és típustól függetlenül minden egyes abroncsára 5 év teljes garanciát biztosít! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy gyártásból eredő abroncshiba bekövetkezése esetén a vásárlástól számított 5 éven belül a BKT szó nélkül kicseréli azt egy újra, függetlenül attól, mennyire kopott az abroncs futófelülete! Ezzel is azt bizonyítja a BKT, hogy a magyar felhasználók nyugodt szívvel bízhatnak a márkában” – összegezte Simon Zsolt.

Összességében elmondhatjuk, hogy az indiai BKT abroncsgyártó megalakulása óta azon fáradozik, hogy tőkét, időt és energiát nem sajnálva, a fejlesztésekre helyezze a hangsúlyt úgy, hogy közben a társadalmi és környezeti felelősségvállalásban is élen járnak.