news/big_image/2021/03/news-hull02.png

Kidobásra szánt abroncsod van? Hozd el hozzánk!

Szerencsére ma már a környezettudatosság nemcsak a vállalatok, hanem a magánszemélyek mindennapi életében is jelen van. Akadnak azonban olyan hulladékok, amelyekkel sokan a mai napig nem tudják, mit tegyenek. Ilyenek például azok a használt abroncsok, amelyek már közúti forgalomban nem alkalmazhatóak. De nézzük meg, mit tehetünk akkor, ha otthonunkban is lapulna néhány abroncs, amitől szívesen megválnánk!

A MARSO Kft. életében jelentős hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyaránt. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország egyik vezető abroncsgyártó vállalatával közösen lépett fel az energetikai újrahasznosításra szánt használt abroncsok begyűjtésében. Ennek köszönhetően 2020-ban 4400 tonna használt abroncsot sikerült begyűjteni, a munka pedig idén tovább folytatódik, azonban már nemcsak energetikai, hanem anyagában történő újrahasznosításról is beszélhetünk. Míg az előbbi esetben égetés során például elektromos áramot hoznak létre, addig az utóbbi lehetőségnél sokkal szélesebb körű újrafelhasználást lehet elérni. A használt abroncsok anyagában történő újrahasznosítása során nem változik a gumi szerkezete, nem kerül elégetésre, hanem ledarálják, majd eltávolítják a fém erősítőszerkezet anyagát és a szövetet, hogy a végén csak a gumi maradjon granulátum formájában. Ezek a gumiőrlemények pedig a későbbiekben például játszótereken, rekortán futópályákon, műfüves labdarúgópályákon újrahasznosíthatóak.

Napjainkban egyre több, út menti helyen lehet látni illegális szeméthalmokat, amelyekben sajnos selejt abroncsok is megtalálhatóak. Nézzük, mit tehetünk akkor, ha a garázsunkban is lapulna használt gumiabroncs! Ha épp új abroncs vásárláson gondolkozik valaki, akkor szerencsésebb helyzetben van. Az országos lefedettséggel rendelkező MARSOPONT szervizekben ingyenesen veszik át a használt abroncsokat, amelyeket az épp náluk vásárolt újakra cserélnek le.

A vállalat számára azonban mindig is fontos volt és lesz a környezettudatosság, ezért lehetőséget biztosít bárki számára, hogy leadja a hulladék abroncsát egy minimális díj ellenében. Nyitva tartási időben az ország bármelyik MARSOPONT szervizében várják a használt, kidobásra szánt abroncsokat, amelyeket az alábbi díj ellenében tudnak átvenni:

  • személyabroncs: bruttó 700Ft/db
  • tehergépjármű abroncs: bruttó 3.000Ft/db

A begyűjtésre váró használt gumiabroncsok közúti forgalomban már nem használhatók, feldolgozásuk pedig energetikai célt valamint anyagában történő felhasználást szolgálnak.

A fenntarthatósági elvek szem előtt tartása és a környezettudatosság alapvető célt szolgálnak életünk során, hiszen közösen kell védenünk azt, ahol mindennapjainkat éljük.

Tegyünk együtt, közösen, egy tisztább és tudatosabb világért!

Amennyiben bővebb információra van szüksége, keresse ügyfélszolgálatunkat a +36 42 20 40 80 telefonszámon!