news/big_image/2021/03/alapitvany-news.png

Minden vásárlásnál segíthetsz egy szervezetnek!

Magyarország egyik legnagyobb gumiabroncs-forgalmazója, a MARSO Kft. a 2021. év tavaszi szezonjában nagyszabású kampányt indít három nonprofit szervezet támogatásáért. A vállalat 2020 októbere és decembere között, a 30. születésnapi kampánya keretén belül, már lehetőséget biztosított az ügyfeleknek egy regisztrációs weboldalon a szervezetek kiválasztására, azonban 2021-ben nagyobb felületen teszi mindezt meg!

A nyíregyházi székhelyű MARSO Kft. számára mindig is fontos volt, hogy lehetőségeihez mérten támogasson szervezeteket, intézményeket, kulturális eseményeket vagy akár spottevékenységet. Az elmúlt 30 év során azonban ez az első olyan jellegű kampány, amelyben az ügyfelek dönthetik el, hova kerül a támogatás összege. Azt, hogy mennyire fontos a vállalat számára a kampány, a legjobban az mutatja meg, hogy az elmúlt időszakban jelentős informatikai és rendszerszintű fejlesztéseket vittek véghez a vállalaton belül. Ennek köszönhetően – legyen szó offline vagy online vásárlásról, a vásárlás összegéből 100Ft-ot annak a szervezetnek ajánlj fel, amelyet az ügyfél kiválaszt!

A három szervezet kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a nonprofit szervezet céljaival a vállalat azonosulni tudjon. Így került kiválasztásra a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, a Lámpás ’92 Alapítvány és a Madárkórház Alapítvány. Ezen szervezetek mindegyike társadalmilag fontos munkát végez nap, mint nap és munkájukkal életeket menthetnek. A Magyar Vöröskereszt szerteágazó munkájában kiemelkedik a véradás szervezése és bár kevesen tudják, de egy véradó akár három emberéletet is meg tud menteni. A Lámpás ’92 Alapítvány több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását segíti. A Madárkórház Alapítvány célja pedig első sorban a védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése. A szervezetekről bővebben lentebb lehet olvasni.

A kampány ideje alatt, 2021. április 1. – június 30. között valamennyi magánszemély, aki az ország bármely, a MARSO Kft. saját üzemeltetésű MARSOPONT szervizében vásárol, fizetéskor egy kérdéssel találkozhat majd: „Melyik szervezetet jelöli meg, amelynek a vásárlása összegéből 100Ft-ot felajánl a MARSO Kft.?” Természetesen, ez a 100Ft-os összeg nem jelent plusz költséget az ügyfeleknek, ezt a MARSO Kft. ajánlja fel és juttatja el a kampány végén a kiválasztott szervezetnek! Érdemes valamennyi ügyfélnek megadnia az e-mail címét, hogy a kampány végén elküldhessük az összegyűjtött adomány értékét! A www.marso.hu webáruházból történő rendelés esetén a fizetés lezárása előtt választhat az ügyfél a három szervezet közül, de itt lehetőséget biztosít a MARSO Kft. arra is, hogy az ügyfél önkéntesen kiegészítse a támogatás összegét további 100Ft-tal!

A kampány elsődleges célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a pandémiás helyzetben is szükség van azon szervezetek támogatására, segítésére, amelyek – habár nem a frontvonalban küzdenek – de mindennapi munkájukat, életüket negatívan befolyásolta a kialakult helyzet. Fontos, hogy ugyanolyan lelkesen menjünk el vért adni, mint tettük ezt a pandémia előtt, segítsük azt az alapítványt, amely embertársainkon segít és támogassuk azt a szervezetet is, amelynek területe jelenleg nem látogatható, így a fenntartásához elengedhetetlen bevétele lecsökkent!

Szavazz, hogy segíthessünk!

A három kiválasztott nonprofit szervezetről az alábbiakban találsz bővebb információt!

Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt szerteágazó és sokrétű tevékenysége közül a véradásszervezés támogatására van lehetőséged most, amelyet az Országos Vérellátó Szolgálattal végeznek együttműködésben. Nekik, közösen összefogva országos szinten naponta mintegy 1800 (!) véradót kell toborozniuk, hogy a biztonságos vérkészlet rendelkezésre álljon műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. Időt, energiát nem sajnálva igyekeznek minél több egészséges embert véradásra buzdítani, akik közül szerencsére sokan többszörös véradók is, azonban sajnos folyamatosan vannak embertársaink, akiknek szükségük van vérre.

A véradásszervezés a pandémiás időszakban sem szünetel, hiszen ez az a segítségnyújtás, amikor saját vérünkből egy csekély mennyiséget felajánlunk más személy számára, annak gyógyítására. Egy véradó átlagos három emberi életen tud segíteni!

Bővebb információ támogatható célról és szervezetről: https://szabolcsszatmarberegmegye.voroskereszt.hu/

Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány

A Lámpás '92 Közhasznú Alapítvány közel 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő embertársunk családias környezetben történő lakhatását, foglalkoztatását, művészeti képzését, és rászoruló gyermekek, családok ellátását.

Az Alapítvány otthonaiban élő, jellemzően értelmi sérült embereket, számos fejlesztő programmal készítik fel az integrációra.

Két évtizede biztosítanak számukra valódi munkahelyeket, ahol kézműves kismestereik környezettudatos módon re-design termékek készítésével és hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

Képzőművészeti programjaikkal lehetőséget nyújtanak az ország és Kárpát-medence számos pontján élő tehetséges értelmi sérült felnőttnek, hogy a képzőművészet eszközeivel kifejezhessék gondolataikat, érzéseiket.

Támogató szolgálataik személyi segítése és szállító szolgálata révén a fogyatékossággal élő gyermekek és felnőttek aktívan vehetnek részt a társadalmi életben. Bővebb információ a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítványról: https://lampas92.hu/

Madárkórház Alapítvány

Az alapítvány célja első sorban védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése továbbá e tevékenységekkel kapcsolatos tudományos kutatás végzése, a tevékenység bemutatása és oktatása, a feladatok ellátására intézmény, elsősorban madárkórház létrehozása és üzemeltetése.

Az alapítvány székhelyén, a Hortobágyi Madárkórház igényes csontműtétek szakszerű végzésére is alkalmas, műtővel, röntgennel, laborral és a kor színvonalának megfelelő műszerezettséggel felszerelt rendelőjében évente több ezer védett madár ingyenes kezelése történik. A nagyjából 3000, kórházban ápolt madár mellett mintegy 2000 madarat mentőállomásaikon ápolják önkénteseik országszerte. Ezek között a szalakótától a bölömbikán át a rétisasig sokféle madár előfordul, melyek jelentős része szabadon bocsátásra kerül.

A madárkórház működési költségeinek fedezésére az állam rendszeres támogatást nem biztosít, ezért a kórház fenntartása teljes egészében támogatóik adományaitól függ. A madárkórház tevékenységének legeredményesebb része a megelőzést szolgáló környezetvédelmi szemléletformáló oktatás, nevelés, tájékoztatás.

Bővebb információ támogatható célról és szervezetről: https://madarpark.hu/