Nyíregyházáról indul az Autopilot rekordkísérlet

Senki ne lepődjön, ha szombat kora reggel önvezető járművekkel találkozik Nyíregyházán vagy napközben a Budapestre vezető autópályán. Magyarországon először kísérlik meg a Budapest-Nyíregyháza távot önvezető járművel megtenni, amelyre az országból közel tíz Tesla-s jelentkezett. Így egy kisebb konvoj indul el szombaton 10:00 órakor a MARSO székhelyéről, hogy nagyjából 14:00 órára megérkezzen Zsámbékra.

A rendezvénysorozat keretein belül minden hónapban megteszik így a Budapest-Miskolc távolságot az önvezető járművek, amelyhez nemcsak híres emberek, hanem tudósok/feltalálok, gépészmérnök hallgatók is csatlakoznak. A cél aktuális, hiszen a rendezvénysorozattal a műszaki fejlődést és a környezettudatos életszemlélet jelentőségét kívánják hangsúlyozni. Egyre jobban fel kell hívni a figyelmet a füst és zajmentes autózás fontosságára, valamint elképzelhető, hogy a jövőben a mozgásukban korlátozottak is kényelmesen vezethetnek autót a járművek átalakítása nélkül. A MARSO számára mindig is fontos volt azon fejlesztések támogatása, amelyek célja a környezetünk megóvása vagy a biztonságos közlekedés, éppen ezek miatt csatlakozott a kezdeményezéshez.

A szombati rekordkísérleten összesen 9 Tesla vesz részt az ország több pontjáról: terv szerint 10:00 órakor indulnak, majd 12.00 órakor töltés pihenőt tartank és 14:00 óra magasságában érkeznek meg Zsámbékra!

,

A MARSO Kft. székhelyéről startol az az Autopilot rekordkísérlet 2017. november 18-án, amelyen a Teslak elengedett kormánnyal jutnak el Zsámbékra.