news/big_image/2020/09/hasznalt-abroncs-news.png

Összefogásban a használt gumiabroncsok begyűjtésében

A MARSO Kft. és a Continental Hungaria Kft. működésében jelentős hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Mindezek megközelítésében a két vállalat együttműködik az energetikai újrahasznosításra szánt használt abroncsok begyűjtésében.

A gumiabroncsokkal foglalkozó vállalkozásoknak egyre nagyobb és égetőbb feladatot jelent a használt gumiabroncsok megfelelő helyre történő elszállíttatása. A MARSO Kft. országos gumiabroncs viszonteladói háttere és saját logisztikai infrastruktúrája jelenti a megoldást erre a problémára a Continental Hungaria Kft.-vel együttműködve. A MARSO Kft. a Continental Hungaria Kft. részére jelentős mennyiségű használt gumiabroncs begyűjtését vállalta. A begyűjtésre váró használt gumiabroncsok közúti forgalomban már nem használhatók, feldolgozásuk energetikai célt szolgál.

Valamennyi MARSO Partner Hálózat és PEX Hálózat tagjának, illetve a két vállalat által forgalmazott termékeket vásárló viszonteladóknak lehetőségük van a területileg illetékes nagykereskedelmi üzletkötő felé jelezni elszállítandó használt gumiabroncs igényét, aki továbbítja a központ felé azokat. Az abroncsok begyűjtése a „körjáratokban” lévő MARSO-s teherautókkal történik, majd a begyűjtött használt abroncsokat továbbítják energetikai hasznosításra.

A beérkező igényeket a MARSO Kft. hulladékgazdálkodási menedzsere, Rudolf Gergely ([email protected]) összesíti, egyezteti és folyamatosan felügyeli azok elszállítását is. A fenntarthatósági elvek szem előtt tartása és a környezettudatos működés összehangolt munkát (nem kevés időt és energiát) igényel, azonban ezen célok mindkét nagyvállalat számára stratégiai fontosságúak.