news/big_image/2020/09/news-1-.png

Raktárkapacitását bővíti és új munkahelyeket teremt a MARSO Kft

RAKTÁRKAPACITÁSÁT BŐVÍTI ÉS ÚJ MUNKAHELYEKET TEREMT A MARSO KFT. MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TÁMOGATÁSÁVAL.

Magyarország egyik legnagyobb gumiabroncs forgalmazója és a MARSOPONT szerviz hálózat tulajdonosa, a magyar tulajdonban lévő, nyíregyházi székhelyű, idén harminc éves MARSO Kft. egyedi kormánydöntés keretében kap támogatást új beruházásának megvalósításához.

Az elmúlt évek pozitív gazdasági hatásait, folyamatait jól használta ki a MARSO Kft. Különösen a személy abroncsok értékesítésének területén mutatkozott jelentős fejlődés mind volumenben, mind eredményességi oldalon. A jelentős és gyors növekedés nagymértékű készletgyarapodással járt. Ehhez kapcsolódóan napi szintűvé vált az igény a raktárkapacitások bővítésére. Így az elmúlt években a raktározási igények növekedése a céget nagy kihívás elé állította.

Egyrészről önerőből megvalósított kisebb raktárépítéssel, másrészről raktárak bérlésével oldotta meg a helyzetet a vállalat, mely megoldások évről-évre láthatóan csak átmenetinek bizonyultak. 2019-ben született meg az a döntés, mely szerint hosszú távon szükséges megoldani a Marso Kft. raktározási és logisztikai helyzetét ahhoz, hogy a további stabil működés és a jelenlegi piaci pozíciók megőrzése, illetve bővítése hosszú távon megvalósulhasson.

A tervezett új raktárbázis megvalósítása jelentős mérföldkő lesz a cég életében, hiszen nem csak egy újabb raktár felépítéséről szól, hanem a Marso Kft. teljes logisztikai rendszerének átalakításáról, mely záloga a jövőbeni sikeres és eredményes működésnek. Az ingatlan Dunaharaszti térségében, az M0 körgyűrűre vezető út mentén helyezkedik el. Az ezen felépülő raktárbázis 17.000 m2-es lesz a kiszolgáló létesítményekkel együtt, melynek további bővítésére a jövőben szükség esetén lesz lehetőség. A beruházás, mely legkésőbb 2021. december 31-ig megvalósul, tervezett költsége 4,6 milliárd forint. A Marso Kft. a támogatás feltételeként vállalta további 50 fő, ezen belül 10 fő felsőfokú végzettségű munkavállaló hosszú távú foglalkoztatását.

A MARSO Kft. megalakulása óta folyamatosan növekvő és nyereséges vállalat, amelynek tulajdonosai fontosnak tartják a hagyományokat, valamint a hosszú távú, kiszámítható, korrekt együttműködést minden üzleti partnerrel és dolgozóval. A folyamatos fejlődés egyik meghatározó alapja az innováció, melyet a vállalat az új raktár beruházási projekt keretében is meg kíván valósítani.