news/big_image/2021/12/news.png

#segitsaholtudsz

A MARSO Kft. a sikerek és az eredmények mellett nem felejtkezik el a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról sem, hiszen az előbbiek teremtenek lehetőséget a támogatásra, az adományozásra.

A pénzbeli adományokon kívül több olyan, elsősorban Nyíregyházához köthető szervezetet támogatott a MARSO 2021-ben, amelyek sokszor emberfeletti munkát végeznek. Ilyen például az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ). A szabolcs-szatmár-bereg megyei szervezetnek két alkalommal is segített a MARSO ebben az évben.

A szervezet minden évben megrendezi az „Ez a mi napunk” Sérült Emberek Napja eseményt a Nyíregyházi Állatparkban, amelyre a MARSO a résztvevők legnagyobb örömére popcorn készítő gépet és a várható látogatók számának megfelelő alapanyagot is biztosított. November végén pedig négy darab téli abroncsot biztosított és szerelt fel a MARSO arra a járművükre, amelyikkel a gyerekeket is szállítják. A helyszíni beszélgetés során pedig kiderült, hogy a megyében működő öt telephelyen nagyon örülnek minden új játéknak, így a 2020 év végén kiadott, de kereskedelmi forgalomba nem kerülő MARSO társasjátékot is örömmel fogadták.

Ismerd meg Te is az ÉFOÉSZ-t!

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) 1981-ben alakult, szülői kezdeményezésre. A Szövetség, az elmúlt évek alatt – az értelmi fogyatékossággal élő személyek érdekvédelmével foglalkozó szervezetek közül egyedüliként – országos lefedettségűvé vált.  Az induláskor megfogalmazott célok az eltelt idő során módosultak ugyan, de alapjaiban ugyanazok maradtak. Azért, hogy ezeket elérjék, érdekvédelmi munkát folytatnak és példaértékű szolgáltatásokat indítottak. A szervezeti tagság jelenleg több, mint 22 000 egyéni és nagyjából 100 jogi tagból áll országos szinten.

Az ÉFOÉSZ célcsoportja:

  • értelmi fogyatékossággal élő személyek
  • érintett családtagok
  • szakemberek
  • magányszemélyek, akik érzékenyek céljaink iránt
  • az ügyeink iránt elkötelezett cégek és vállalatok

A szabolcs-szatmár-bereg megyei szervezet jelenleg 1200 taggal rendelkezik a megyében és a tevékenységi körük kiterjed az oktatásra, szociális ellátásra (nappali és a támogató szolgáltatásra) is.

Az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetéről bővebb információk az alábbi linken érhetőek el: http://efoesznyiregyhaza.hu/