Sikerrel zárult a szombati rekordkísérlet

Nem egy alkalmas eseményről van szó, hiszen a rendezvénysorozat keretein belül minden hónapban megteszik így a Budapest-Miskolc távolságot az önvezető járművek, amelyhez nemcsak híres emberek, hanem tudósok/feltalálok, gépészmérnök hallgatók is csatlakoznak. A november 18-i első rekordkísérleten Gajdos Tamás televíziós műsorvezető, Garami Gábor rádiós műsorvezető vettek részt. Az eseményre nem csak magyarországi autótulajdonosok érkeztek, hanem Ausztriából, Szlovákiából és a szigetországból is érkezett egy-egy Tesla.
 
A cél aktuális, hiszen a rendezvénysorozattal a műszaki fejlődést és a környezettudatos életszemlélet jelentőségét kívánják hangsúlyozni. Egyre jobban fel kell hívni a figyelmet a füst és zajmentes autózás fontosságára, valamint elképzelhető, hogy a jövőben a mozgásukban korlátozottak is kényelmesen vezethetnek autót a járművek átalakítása nélkül.
A MARSO és a Tesla élményvezetés között több mint fél éves, szinte baráti, kölcsönös támogatásra épülő kapcsolat áll fenn, amelynek köszönhetően már több MARSO partner is kipróbálhatta a járművet. A nyitó eseményen Márkus Tibor, a MARSO kereskedelmi igazgató-helyettese elmondta, a vállalat mindig is fontosnak tartotta és tartja is azon fejlesztések támogatását, amelyek célja a környezetünk megóvása vagy a biztonságos közlekedés is, így nyugodt szívvel állt a rekordkísérlet támogatása mellé a vállalat.

,

A MARSO Kft. nyíregyházi székhelyéről indult útnak 2017. november 18-án 10:00 órakor az a rekordkísérlet, amelyen önvezető járművekkel szelték át a fél országot, hogy 14:00 óra körül Zsámbékra érkezzenek. Magyarországon először kísérelték meg ezt a távot Autopilot üzemmódban megtenni és ráadásul egyszerre 9 Tesla tartott a konvojjal.