Szaktanári látogatás a MARSO Kft központjában

Magyarország egyik legnagyobb abroncs forgalmazójánál, a magyar tulajdonban lévő, nyíregyházi székhelyű MARSO-nál jelentős hangsúlyt fektetnek a szakmai és partneri kapcsolatok kialakítására a helyi szakiskolákkal.Ehhez kapcsolódóan 2017. év végén több alkalommal is szerveztek iskolalátogatásokat, ahol a diákok megismerkedhettek a cég  felépítésével, mindennapi munkájával,de kipróbálhatták magukat a szervizben is. 
Ezt a munkát folytatva idén május elején a nyíregyházi székhely adott helyet annak a találkozónak, amelyen részt vettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium valamint az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium vezetői, szaktanárai,képviselői.
 
Ezen szakképzési helyek gyakorlati küldő területnek minősülnek a vállalat számáraés az iskolák legfőbb célja is az, hogy diákjai olyan gyakorlati képzőhelyszíneket válasszanak, ahol megfelelő színvonalú oktatás folyik.
A MARSO-nál a diákok modern gépekkel, korrekt munkakörülményekkel, megfelelő szakmai tudással találkozhatnak amellett, hogy alkalmanként még egy-egy különleges autót is szerelhetnek. Ezen kívül avállalat mindenben segíti a diákokat, hiszen a törvényben meghatározott béren kívül más, nem anyagi jellegű juttatásban is részesíti őket.
- Hagyomány és innováció egyszerre jellemzi vállalatunkat és nem titkolt célunk, hogy a MARSO szervizek a legjobb szervizek legyenek Magyarországon! Ehhez azonban elengedhetetlen az innováció, különösen úgy, hogy ma már inkább az határozza meg a piaci szereplők helyét, hogy mennyire gyorsan tudnak innovatívnak lenni. - mondta Becser Zoltán ügyvezető a köszöntőjében.
 
A májusi találkozó legfőbb célja volt, hogy a felek megosszák egymással tapasztalataikat, információt cseréljenek.

- A kamara legfontosabb feladata, hogy minden lehetséges módon segítse a megyei vállalkozásokat céljaik elérésében, amelyhez elengedhetetlen, hogy a cégek rátaláljanak a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőre. Emellett a kamara kiemelt feladata a duális szakképzés népszerűsítése és kiterjesztése is, melynek lényege, hogy a szakmát tanuló fiatalok valós munkahelyi körülmények között sajátítsák el szakmájuk fortélyait. Ehhez mindenképpen szükség van arra, hogy az iskolákban és a vállalatoknál folyó elméleti és gyakorlati képzés minél nagyobb összhangban legyen egymással. Ez a két dolog adta az ötletet a MARSO Kft. és a kamara számára, hogy a tanulók iskolában folyó elméleti és gyakorlati képzését végző szaktanárok testközelből ismerkedhessenek meg azokkal a technológiákkal és eljárásokkal, amelyekkel a tanulók szakmai gyakorlatuk során találkoznak majd. Ez a megközelítés a szaktanárokat és a tanulókat is segítheti abban, hogy a diákok az iskolából naprakész és használható ismeretekkel érkezzenek a gyakorlati képzőhelyekre, ami a fogadó cég számára is hasznos. – összegezte a napot Sarkadi Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési referense.

- Szívesen vállaltuk a feladatot, hogy a Szakképzési Centrummal és a Kamarával karöltve elsőként helyet adjunk annak a találkozónak, ahol gyakorlati oktatók, szaktanárok a leghitelesebb módon, a szakmai vezetőktől ismerhessék meg hogyan, milyen korszerű eszközökkel működünk, vagy aközpontot bemutatva lássák, hogy folyik a munka országos szervízhálózatunkban. Megismerték az országban egyedülálló módon csak nálunk kidolgozásra került és azóta alkalmazott programot, mellyel piacvezető szerepünk tovább erősíthető. Bepillantást nyertek a várható fejlesztési irányvonalaibais, ami már a innovatívgondolkodást igazolja, amihez pedig a tudatosan felépített munkavállalói képzési program is társul. - Katonáné Domonics Ágnes HR vezető.

- Eddig cégünknél 27 diákot fogadtunk és biztosítottunk számukra gyakorlati helyet. Ezzel a látogatással nem titkolt célunk, hogy a szakmai gyakorlatra bocsátás előtt az iskolák megismerhessenek minket, mint gyakorlati helyszíneket. Jó példával is szolgálhatunk, hiszen van olyan kollegánk, aki gyakorlati ideje alatt már kapott állás ajánlatot, ma pedig már az egyik legnagyobb forgalmú egységünk vezető szerelőjévé vált. – Márkus Regina HR menedzser 

A MARSO Kft. fontos értéke, hogy megalakulása óta folyamatosan növekvő és nyereséges vállalat, amelynek alapító tulajdonosai, azok családtagjai fontosnak tartják a hagyományokat valamint a hosszú távú, kiszámítható, korrekt, megbízható együttműködést minden üzleti partnerrel és dolgozóval. Mindezeket az alapelveket pedig a jövő MARSO autószerelőinek is át kívánják adni már az iskolapadban.

A látogatás résztvevői nem távoztak üres kézzel, hiszen a MARSO felajánlásaként, a résztvevők közül kisorsoltak egy főt, aki részt vehet a Robert Bosch Kft. által, augusztusra szervezett „Alternatív hajtási rendszerek 1” elnevezésű, kétnapos tanfolyamon.