news/big_image/2024/06/hi-rek-oldalke-p-1200x450-itf-vege-2024.png

Uruguayban biztosan emlékeznek a MARSO Tenisz Centrumra

A több, mint 30 éves múltra visszatekintő nyíregyházi MARSO Kft. számára mindig is fontos volt a helyi kultúra, sport, egészségügy támogatása. A MARSO Tenisz Centrum Egyesület 2017. év végén azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai tenisz világában is kivívja az országos hírnevet. Az átvétel óta folyamatosan azon dolgozik az egyesület, hogy a megyeszékhely tenisz kedvelői méltó környezetben sportolhassanak. Ennek megfelelően számos fejlesztésen van túl a tenisz centrum és több színvonalas hazai versenynek/bajnokságnak adott már otthont.

„Nyíregyházán megint valami jó dolog következik” – így kezdte dr. Kovács Ferenc polgármester a június elején megtartott sajtótájékoztatót, amikor kiemelte, hogy hét évvel ezelőtt fogott kezet az önkormányzat a MARSO-val a városi stadionban található tenisz létesítmény üzemeltetése kapcsán. A jó dolog pedig júniusban egészen két hétig tartott, amikor is a MARSO Tenisz Centrum nemzetközi teniszversenynek adott otthont. A június 10-24. közötti versenyekre több mint 500 versenyző regisztrált, így egy nagyon erős mezőny alakult ki. A főtáblára 32 játékos fért fel a selejtező pedig 64-es tábla volt. A nevezők a világ minden tájáról érkeztek: Indiától Argentínáig, Uruguaytól Japánig vagy Brazíliától Kínáig. Természetesen számos európai versenyző is részt vett a versenyen, ahol összesen 32 magyar játékos kapott lehetőséget egyéniben vagy párosban.

Az első héten több nyíregyházi versenyzőnek is lehetett szurkolni, akik remekül helyt álltak a pályán.

Habár a szervezőknek az özönvízszerű esővel is meggyűlt a bajuk, végül időben sikerült lezárni a versenyt. A június 16-i döntőt a 2. helyen kiemelt cseh Dominik Kellovsky és az 1. helyen kiemelt uruguayi Franco Roncadelli játszották. A több mint három órás mérkőzésen végül a dél-amerikai játékos győzedelmeskedett 6-1, 1-6, 7-5 eredménnyel. A páros döntőt június 15-én tartották, amelyet a finn testvérpáros, Eero Vasa, Iiro Vasa nyertek a holland Abel Forger, Thijmen Loof ellen. 

A június 17-23. közötti versenyen a legnagyobb meglepetést mindenképpen a magyar Hornung Gábor teniszező érte el, aki nemcsak első ATP pontjait nyerte el Nyíregyházán, de a selejtezőből egészen az elődöntőig menetelt. Ezen a héten a kánikula és a szél adta fel a leckét a szervezőknek, de ezúttal is sikeresen vették az akadályt. A június 23-i döntőt végül a 2. helyen kiemelt és az előző heti versenyt megnyerő uruguayi Franco Roncadelli nyerte az 1. helyen kiemelt román Dan Alexandru Tomescuval szemben 7-6, 6-1 eredménnyel. A páros döntőt szombaton játszották, ahol magyaroknak is lehetett szurkolni, hiszen a Boros Attila, Kisantal Botond páros szép eredményekkel érkezett a fináléba, ahol azonban a szlovák Karol Milos és a brit Shaw Michael páros győzött. ITFsecondweek.mp4

Egy biztos, izgalmas pillanatokat élhettek át azok, akik kilátogattak a két hét alatt a tenisz centrumba, hiszen nemcsak színvonalas mérkőzéseket láthattak, hanem például a MARSO Szerencsekerekét is megpörgethették. A két hétig tartó eseményen az előkészületi, szervezési és lebonyolítási munkában egyaránt számos MARSO-s munkatárs vett részt, akik munkájának köszönhetően valamennyi versenyző és érdeklődő megismerkedhetett a vállalattal és elégedetten távozhatott a nemzetközi teniszversenyről.

pályázati logó